Nu skal Margrethe fejres

Coronapandemien satte en stopper for den store fejring af regentens jubilæum, men nu lysner det

Dronning Margrethe har en forkærlighed for ballet. Her ses hun ved prøverne til 'Snedronningen' i Tivoli sidste år.
Dronning Margrethe har en forkærlighed for ballet. Her ses hun ved prøverne til "Snedronningen" i Tivoli sidste år.
Udgivet Opdateret

Den 14. Januar 1972 blev Hendes Majestæt Dronningen indsat som regent af Danmark.

En række officielle fejringer af 50-års-jubilæet måtte dog som følge af coronapandemien udskydes til efteråret, men nu får dronning Margrethe alligevel snart lov at lade sig hylde.

Den 21. maj har Tivoli nemlig arrangeret en stor balletgalla til ære for hende.

- Det er en ære at lægge forlystelseshave til én af de festlige fejringer af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum, fortæller Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, i en pressemeddelelse.

Har bidraget i 20 år

Dronningen har gennem 20 år bidraget til balletten i Tivoli.

Senest i "Snedronningen" hvor majestæten står bag både balletkostumer og scenografi.

- Gennem alle årene har dronningen beriget os ikke kun med hendes dybdegående kendskab til ballet og scenografiens mange elementer og virkemidler, men også med sit særlige blik for detaljen uden at glemme hensynet til helheden.

- Det er derfor en udsøgt fornøjelse og helt naturligt for os at fejre dronningen med en international balletgalla, lyder det fra Susanne Mørch Koch.

Officiel åbning

Den 21. maj kan Tivolis gæster se frem til den officielle åbning af en udstilling i Haven med udvalgte balletkostumer designet af dronningen gennem hendes lange kunstneriske virke i Tivoli.

Selve balletgallaen opføres både 21. og 22. maj, og den første dag er dronningen selv til stede i koncertsalen sammen med medlemmer af den kongelige familie.

Både Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet vil bidrage til gallaen.

En del af forestillingen består af værker af den amerikanske koreograf John Neumeier fra Hamburg Ballett.

Afsluttes med fyrværkeri

Tivolis gæster kan også se frem til en række festlige programtiltag i forlystelseshaven 21. maj. Festdagen afsluttes med fyrværkeri.

Balletten kan ses lørdag 21. maj kl. 19 og søndag 22. maj kl. 14.30 i Tivolis Koncertsal. Gallaen vises også på storskærm på Plænen, oplyser Tivoli.

Powered by Labrador CMS