Nu afsløres det endelig: Sådan er livet i kongefamilien, når kameraet er slukket

Nu kan man få et indblik i hverdagen i det engelske kongehus.

Dronning Elizabeth har i tidens løb haft travlt. Her mødes hun blandt andet med den tidligere franske præsident Francois Hollande og danske dronning Margrethe. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvordan er det egentlig at være kongelig? Det spørgsmål har mange nok spurgt sig selv om i tidens løb. Og det er nok de færreste, der nogensinde finder ud af det. Men i England har de løftet lidt af sløret for, hvordan det er at være kongelig, når kameraet er slukket – og man bare tumler rundt i verdens mest kendte slot og lever et ‘normalt’ familieliv.

Fordi familielivet er altså ikke helt så normalt, selvom man gerne vil tro det. Fordi i dag er Buckingham Palace ikke blot hjemstedet for den kongelige familie, men det er også en kæmpe arbejdsplads. Dronning Elizabeth styrer med hård hånd, hvordan slottet skal administreres, skriver Daily Mail i en opsigtsvækkende artikel.

Og selvom Dronning Elizabeth er oppe i årene, så har hun styr på de 1.200 ansatte, der har medarbejderfaciliteter, som inkluderer sportshal, swimmingpool og fitness. Men der er også rådgivningsfaciliteter til medarbejderne, skulle de have problemer.

En historisk gennemgang

Selvom de 1200 ansatte lyder af meget, så har der gennem det britiske monarkis historie været flere eksempler på, at kongefamilien aldrig har manglet noget.

For eksempel havde George den 5. også en masse ansatte, men han havde mere end 120 kontor ansatte og 80 rengøringskoner. Men mest kuriøst af dem alle, så var det måske, at når han rejste til Indien, så insisterede kongen på at have tre køer med, så han kunne få frisk mælk.

På George den tredjes tid valgte kongen at have et 22 mand stort orkester ansat, som kunne spille for ham, når det lige passede ind. Det orkester var blandt andet styret af en blind organist og havde døv dirigent.

Du kan læse om alle de vilde historier her.

Powered by Labrador CMS