NRK afslører: Derfor stopper hitserien Skam

Den fjerde sæson bliver den sidste for den populære serie. Forklaringen findes hos instruktøren, Julie Andem.

Isak (til venstre) var hovedpersonen i den tredje sæson af den norske successerie “Skam”. Foto: ritzau
Udgivet Opdateret

Det bliver kølige Sana med de rappe replikker, der indtager hovedrollen i den fjerde sæson af den populære NRK-serie “Skam”.

Det skriver NRK på sin hjemmeside, hvor der også er delt et link til traileren for den nye sæson.

Stopper efter næste sæson

Men den norske serie, som har opnået massiv popularitet både i hjemlandet og internationalt, stopper efter den næste sæson.

Det bekræfter redaktionschef i NRK P3, Håkon Moslet, til NRK.

Det er seriens skaber og instruktør, Julie Andem, som har meddelt, at hun ønsker at stoppe efter denne sæson, skriver NRK.

Instruktør forklarer beslutningen

På sin Instagram-profil forklarer Julie Andem beslutningen:

– “Skam” har været et 24-timers-job, det har hele tiden været sjovt at lave, og jeg tror, at det har sikret, at serien har et overskud, og at det, der sker i Skam-universet, føles overraskende og morsomt, skriver hun

– Nu har vi besluttet, at der ikke kommer mere “Skam” til efteråret, og selv om jeg ved, at en del måske bliver oprørte og triste derude, er jeg helt sikker på, at det er en rigtig beslutning, skriver instruktøren.

Første klip sendes mandag

Det første klip af den nye sæson ruller over skærmen mandag klokken 13.28.

Her vil seerne kunne følge Sana Bakkoush, der spilles af Iman Meskini. Og ifølge Håkon Moslet har de norske seere lige akkurat brug for et indblik i Sanas liv.

– Hun er en stærk karakter og måske seriens mest fascinerende. Hun har et ben i norsk kultur og et ben i muslimsk kultur. Sana har sin tro, samtidig med at hun har venner, som er optaget af drenge og fester, siger han.

– Der er en stereotyp fremstilling af muslimske piger, og mange af dem anses som ofre, blandt andet når de bruger hijab, siger redaktionschefen også.

Tidligere har fans af den populære serie kunnet se Eva, Noora og senest Isak i “Skam”-hovedrollen.

Danske DR har købt rettighederne til “Skam”, men det er endnu uvist, hvornår fjerde sæson rammer de danske tv-skærme.

Kunder hos Yousee får dog også mulighed for at følge med i den norske kultserie. Selskabet gør nemlig NRK3 tilgængelig på Yousee Tv & Film, hvorfra serien kan streames.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS