Nomineret til Oscar: Kan blive karrierens højdepunkt

For tredje gang i karrieren er skuespilleren Viggo Mortensen nomineret til en Oscar.

Viggo Mortensen er nomineret til en af de største priser ved Oscar-uddelingen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Tredje gang kan blive lykkens gang for Viggo Mortensen.

Den dansk-amerikanske skuespiller er nomineret til en Oscar for sin præstation i filmen “Green Book”. Det meddeler akademiet bag oscaruddelingen tirsdag. Han er nomineret i en af de mest prestigefyldte kategorier – nemlig “Bedste mandlige hovedrolle”.

Det er tredje gang i karrieren, at Mortensen, der både har dansk og amerikansk statsborgerskab, bliver nomineret.

Han har tidligere været i spil til prisen for filmene “Captain Fantastic” og “Eastern Promises”.

En særlig film

Viggo Mortensen har tidligere modtaget en nominering i hårdtslående hits som “Eastern Promises”, hvilket også passede til Viggo Mortensens del af karrieren, hvor han hovedsageligt var med i mere actionprægede film. Men i filmen “Green Book”, der ser vi dansk-amerikaneren på en helt ny måde.

Hollywood-stjernen spiller nemlig en italiensk-amerikansk dørmand, Tony Lip, som ender med at blive chauffør for en klassisk pianist i 1960’ernes USA. Pianisten Don Shirley er sort og spilles af Mahershala Ali og gennem filmen skildres den lurende racekonflikt, der har delt USA i to.

I filmen “Green Book” følger man de to stjerneskuespilleres venskab, der udvikler sig på turen langs USAs endeløse motorvejsnet.

Oscar-uddelingen foregår ved et stort anlagt show, som i år bliver afholdt den 24. februar.

Et hårdt felt

Hvordan Viggo Mortensens vinderchancer er kan man kun gisne om, men det er et yderst stærkt felt, som den dansk-amerikanske skuespiller er oppe imod.  Der er i alt fem nominerede, hvor store præstationer som Rami Maleks portrættering af Freddie Mercury i filmen ’Bohemian Rhapsody’, er nomineret. Derudover er Viggo Mortensen også oppe mod Christian Bale (’Vice’), Bradley Cooper (’A Star Is Born’) og Willem Dafoe (’At Eternity’s Gate’).

Tidligere på året blev de prestigefyldte Golden Globes uddelt, som typisk er et godt pejlemærke for, hvordan Oscar-nomineringen udspiller sig. Her var Viggo Mortensen nomineret i kategorien “bedste mandlige skuespiller i en musical eller comedy”, hvor han tabte til Christian Bale. I samme ombæring kan det nævnes, at Rami Malek vandt en Golden Globe for bedste mandlige hovedrolle i en dramafilm foran Bradley Cooper og Willem Dafoe.

Powered by Labrador CMS