Nikolaj Coster-Waldau går i køkkenet

Som forberedelse til sin rolle i "Smagen af sult" har den danske skuespiller været i praktik på Geranium.

Nikolaj Coster-Waldau har nok at lave for tiden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Som skuespiller kræver det research at sætte sig ind i hovedet på sin karakter, og for Nikolaj Coster-Waldau har researchen til hans nyeste rolle blandt andet bestået i at skære kød, snitte grøntsager og begå sig i et køkken.

Som forberedelse til sin rolle i Christoffer Boes kommende kærlighedsdrama, “Smagen af sult”, hvor han spiller en stjernekok på jagt efter en michelinstjerne, har Nikolaj Coster-Waldau nemlig været i praktik på Danmarks eneste trestjernede michelinrestaurant, Geranium i København. Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Under sin praktik harNikolaj Coster-Waldau  fulgt køkkenchef Rasmus Kofoed for at forstå, hvordan en stjernekok arbejder, og hvad det kræver at befinde sig i den gastronomiske superliga.

Og det har været en stor oplevelse for den danske skuespiller.

– At få lov til at følge Rasmus Kofoed en dag i hans restaurant var en stor oplevelse og meget værdifuld hjælp i forberedelsen til vores film, hvor jeg spiller en ambitiøs kok, der forsøger at balancere sine enorme professionelle ambitioner med lige så store ambitioner i privaten.

– Rasmus er toppen, og hans generøsitet og udholdenhed, når jeg stillede dumme spørgsmål er en pris værdig i sig selv. Og så var der jo maden. Den var genial, udtaler Nikolaj Coster-Waldau i pressemeddelelsen.

Glad kok

“Smagen af sult” er bare en af flere danske spillefilm, som Nikolaj Coster-Waldau medvirker i efter hans store succes i “Game of Thrones”.

Han er lige nu aktuel i Jonas Alexander Arnbys “Selvmordsturisten” og har ligeledes en stor rolle i Ole Christian Madsens kommende drama om angrebet på Krudttønden i København.

“Smagen af sult” handler om parret Carsten og Maggi – en stjernekok og en antropolog med speciale i måltider – som er forældre til to børn og samtidig jagter en michelinstjerne til deres restaurant, Malus.

For køkkenchef og medejer af Geranium, Rasmus Kofoed, har det været en fornøjelse at have Nikolaj Coster-Waldau med i køkkenet.

– Han er passioneret, lærenem og nysgerrig. Han er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han kan leve sig naturligt ind i rollen. Jeg glæder mig meget til at se ham folde sig ud som kok, udtaler Rasmus Kofoed i pressemeddelelsen.

“Smagen af sult” er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe.

Mens Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten, spiller Katrine Greis-Rosenthal, der i 2018 fik sit store gennembrud med rollen som rigmandsdatteren Jakobe Salomon i “Lykke-Per”, rollen som Maggi.

Filmen forventes at få premiere 21. januar 2021.

Powered by Labrador CMS