Ni år siden: Husker du det smukke bryllup?

Et tillykke skal der lyde til det kronprinsesse Victoria og prins Daniel, der sagde ja til hinanden for ni år siden.

Det kongelige bryllup var en national folkefest. KLIK VIDERE OG SE PARRETS LIV I BILLEDER. Foto: Scanpix
Det kongelige bryllup var en national folkefest. KLIK VIDERE OG SE PARRETS LIV I BILLEDER. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Den 19. juni er måske ikke en dag, der siger lige præcis dig noget, men for royalister verden over, så er dagen forbundet med en helt særlig bryllupsdag.

Det er nemlig i dag ni år siden, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel sagde ja til hinanden i Storkyrkan i Stockholm. Det lå ellers ikke altid i kortene, at de to skulle blive kærester og siden ægtefolk.

De mødtes nemlig i fitnesscentret Master TrainiDaniel Westling var personlig træner, men efterhånden som tiden skred frem, så blev de svedige træningspas langsomt til en kærlighedshistorie om prinsessen, der fandt sin mand.

Og derfor sagde de to også ja til hinanden tilbage i 2010, men siden er det gået slag i slag. Parret har i dag to børn i Estelle på syv år og prins Oscar på tre år.

Artiklen fortsætter under videoen.

I år fejrer parret altså ni års bryllupsdag, hvor de nok tænker tilbage på dengang, hvor ærkebiskop Anders Wejryd stillede det historiske spørgsmål.

– Tager du Olof Daniel Westling Victoria Ingrid Desirée til din hustru?

Og svaret var selvsagt ja.

Overdådigt bryllup

Det er næppe en underdrivelse at sige, at de royale bryllupper altid er garante for at skabe overskrifter, men brylluppet mellem Daniel Westling og kronprinsesse Victoria skabte overskrifter af en helt særlig grund.

Der var nemlig meget spænding om kagen til brylluppet. Der var lagt over 300 timer i at bage kagen, som indeholdt 12 flasker champagne, 25 liter fløde og mere end 900 æg.

Det lyder i sig selv yderst imponerende men, at kagen samtidig var i 11 lag og over tre meter høj, gør den blot endnu mere imponerende. Jah, og så vejede den såmænd godt og vel 250 kilo, skriver Svenske Dam.

I galleriet øverst kan du se parrets gennem årene.

Powered by Labrador CMS