Mystisk gæld: Joachim brændte millioner af på Schackenborg

Hvis prins Joachim ikke var blevet reddet af Schackenborg Fond, var han sandsynligvis gået rabundus, mener forfatter.

Offentliggjort Sidst opdateret

Denne sommer er det tre år siden, prins Joachim solgte Schackenborg Slot for 100 millioner kroner.

Nu fortæller prins Joachim i et interview i Magasinet Grænsen om, hvorfor slottet blev solgt.

Blev slotsejer som niårig

Prins Joachim fik som niårig (i 1978, red.) overdraget Schackenborg Slot.

– Det var uundgåeligt og nødvendigt. Vi prøvede gennem lang tid at kombinere de officielle pligter med landmandsvirket her på Schackenborg. Det var meget vanskeligt for ikke at sige umuligt at få til at gå op. Dertil kom den barskeste del: Økonomien. Der var gæld, da jeg fik stedet overdraget, og den gæld blev ved med at tynge, fortæller prins Joachim til Magasinet Grænsen og fortsætter:

– Alt, hvad der blev tjent, gik til at nedbringe gælden. Dertil kom, at et stort slot kræver megen vedligeholdelse, og det gør en stor have også. Så faktisk var der ikke noget tilbage. Jeg ville ikke lade en så stor gældspost gå videre til mine børn og dermed give dem en uretfærdig start på livet. Populært var det ikke, og svært var det for os. Det krævede mange års seriøse overvejelser. Men nu sidder vi her i dag. Vi nyder at være på Schackenborg, og vi kommer gerne og ofte, siger prins Joachim til magasinet.

Prins Joachim og prinsesse Marie har brugsret over slottet.

Forfatter: -Ingen nævneværdig gæld

Jens Høvsgaard, forfatter til bogen “Det koster et kongerige”, stiller sig uforstående over for påstanden om, at der var nævneværdig gæld, da slottet blev overdraget, skriver ugebladet Tæt På.

– I følge de tilgængelige oplysninger overtog Joachim i 1993 et gældfrit slot, fortæller Jens Høvsgaard til Tæt På.

Læs også: Joachims venner på støtten

De nærmere omstændigheder omkring handlen mellem Kongehuset og greveparret kendes ikke, da de ikke er offentligt tilgængelige.

Reddet af fond

Prins Joachim og prinsesse Marie blev reddet af familierne bag Lego, Danfoss og Ecco, og deres Schackenborg Fond, der købte slottet.

– Var prins Joachim ikke blevet reddet, så var han med overvejende sandsynlighed gået rabundus med hele molevitten, siger Jens Høvsgaard til Tæt På.

Powered by Labrador CMS