Michael Falch hyldes for at hylde helten

Michael Falch hylder sin kollega. Nu hyldes han selv.

Udgivet Opdateret

Søndag døde nationalskjalden Kim Larsen. En død, der har berørt store dele af Danmarks befolkning. Ikke kun den brede, men også Kims kolleger er i sorg.

En af dem er Michael Falch, som har skrevet en hyldest – et mindevers, kalder han det – til Kim Larsen på sin Facebook-side.

KIM MELIUS FLYVHOLM LARSEN 1945-2018💥

HVAD ER DANMARK UDEN DIG?

Flyvholm, du er fløjet,
vores førstemand er væk
Pjaltekongen, flaben –
kasketten drev sin gæk
Hvad er Danmark uden
Larsen her blandt os?

Sådan starter verset, der i skrivende stund er blevet delt mere end 22.000 gange, har fået 5.500 kommentarer og 73.000 emoji-reaktioner.

“Næst efter Kim Larsen, kender jeg ikke nogen der har sproget i sin magt som du, Michael Falch”, skriver en under opslaget.

“Smuk skrevet fra den ene spillemand til den anden spillemand. I to har/er en del af mit liv. Tak Michael for din musik”, skriver en anden.

“Får helt gåsehud på hele kroppen af at læse dette hvor er det flot skrevet Michael ❤❤❤ Æret være Larsen s minde ❤”, står der også blandt kommentarerne.

(Hele opslaget fra Michael Falch kan du se under artiklen).

På samme side kan du også se en lille sketch, hvor Erik Clausen, Michael Falch og Kim Larsen i 1984 laver en lille sketch optaget på Hovedbanegården i København.

Her skriver han blandt andet: ‘Der er blevet tomt på øverste hylde i dansk musik’.

 

Den lune sommer fik du med,
en såret kriger fløj på tur
Og bandet spilled’ dig til dørs
til den evigtlange lur

Sådan lyder sidste del af Falchs mindevers. Det band, der skal spille Larsen til dørs, er måske det, du kan opleve i nær fremtid.

Samme Michael Falch skal nemlig søndag, sammen med blandt andre Caroline Henderson, Rasmus Walter og Mattias Kollstrup, optræde i den stort anlagte mindekoncert for Kim Larsen.

Også Thomas Helmig har været ved tasterne – der kan du læse mere om HER.

Kim Larsen døde søndag – 72 år gammel.

Powered by Labrador CMS