Meryl Streep takker for ærespris med politisk dundertale

Meryl Streep, der løb med en ærespris ved Golden Globe-uddelingen, blev politisk i sin takketale.

Meryl Streep holdt en kontroversiel tale ved uddelingen af Golden Globe Awards. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Skuespillerinden Meryl Streep har om nogen haft en karriere, der er værd at hædre med en ærespris.

Og det var præcis hvad hun blev, da der natten til mandag for 74. gang blev uddelt priser ved Golden Globe. Det skriver The Huffington Post.

Tårner mod Trump

Da den 67-årige Hollywood-stjerne gik på scenen for at modtage æresprisen Cecil B. DeMille Award, benyttede hun chancen for at komme med en hårdtslående politisk tale, som mest af alt var rettet mod USA’s kommende præsident, Donald Trump.

Blev latterliggjort

I sin tale latterliggjorde Oscar-vinderen blandt andet Donald Trumps udtalelser om at smide udlændinge ud af USA. For som hun påpegede, så er langt de fleste Hollywood-stjerner ikke født i De Forenede Stater.

– Hollywood vrimler med outsidere og udlændinge, og hvis du smider os ud, har du ikke andet at kigge på end amerikansk fodbold og mixed martial arts, hvilket ikke er kunst, lød det skarpt fra Meryl Streep.

“Knuste mit hjerte”

Også den omdiskuterede situation, hvor Donald Trump gjorde grin med en handicappet journalist under præsidentvalgkampen, fik en plads i Meryl Streeps takketale.

– Det knuste mit hjerte, da jeg så det, og jeg kan stadig ikke få det ud af hovedet, for det var ikke i en film. Det var virkeligt, lød det fra skuespillerinden, der afsluttede sin tale ved at hylde sin netop afdøde veninde Carrie Fisher.

Se hele Meryl Streeps takketale her: https://twitter.com/goldenglobes/status/818295979182960640

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS