Meghan flygtet til Canada: Harry ladt i stikken

Meghan blev tre dage i England, men Harry er blevet tilbage for at redde trådene ud.

Meghan har allerede forladt England igen, men Harry er blevet tilbage. Foto: REUTERS/Phil Noble/Pool/Scanpix
Udgivet Opdateret

Prins Harry er stadig at finde i det britiske, hvor han i samråd med prins Charles og broderen prins William er igang med at finde en løsning, der skal afklare, hvordan kongehuset skal fungere efter Meghan og Harrys pludselige ‘udmelding’ af kongehuset.

Artiklen fortsætter under videoen.

Efter blot tre dage i England har Meghan Markle valgt at vende snuden tilbage til Canada, hvor Meghan, Harry og lille Archie har holdt en seks ugers juleferie. Parret vendte ellers tilbage mandag, inden de onsdag smed en bombe under det britiske kongehus, da de meddelte, at de var færdige med at være fremtrædende medlemmer af kongehuset.

Og allerede torsdag valgte Meghan Markle altså at tage benene på nakken og flyve tilbage til Canada. Archie var nemlig solidt plantet hos en barnepige i Vancouver, hvor parret residerer, når de er i det canadiske.

Harry efterladt

Prins Harry står altså alene med opgaven om at få de familiære tråde redet ud. Men hvordan møderne går med Charles og William er endnu uklart, men sikkert og vist er det dog, at prins Harry stadig har officielle programpunkter i sin kalender.

Derfor skal han blandt andet være vært i næste uge på et officielt arrangement. Torsdag i næste uge skal der nemlig trækkes lod til Rugby League World Cup. Og et skal altså foregå på Buckingham Palace.

Ifølge britiske Mirror er det kun et spørgsmål om tid før, at prins Harry igen vender tilbage til sin kone i Canada.

Et skifte for det royale par

Prins Harry og hertuginde Meghan afslørede på deres fælles Instagram, at deres rolle i det britiske kongehus ændrer sig i 2020.

– Efter mange måneder med refleksion og interne diskussioner har vi valgt et skifte dette år for at starte med at skabe en progressiv ny rolle inden for denne institution.

– Vi har en intention om at træde tilbage som “fremtrædende” medlemmer af den royale familie og arbejde for at blive økonomisk uafhængige, mens vi fortsætter med fuldt ud at støtte hendes majestæt dronningen, lyder det blandt andet i opslaget.

Desuden kom det også frem, at parret planlægger at fordele deres tid mellem Storbritannien og Nordamerika.

Meddelelsen kom uden, at nogen som helst, heller ikke dronning Elizabeth, prins Charles eller prins William, var informeret på forhånd, og det har ifølge BBC skabt stor skuffelse på Buckingham Palace.

Embedsmænd ved hoffet har ifølge mediets royale korrespondent Jonny Dymond sagt, at de er “skuffelse” og det kategoriserer han som en ‘temmelig stærk’ vending.

“Det indikerer en reel følelse af skuffelse på paladset. Måske ikke så meget på grund af budskabet fra Meghan og Harry, men snarere på grund af måden, det kom frem på og den manglende information. Dette er helt klart en stor konflikt mellem Harry og Meghan på den ene side og resten af den royale familie på den anden”, siger han.

Et kompliceret emne

BBC skriver også, at der ifølge en talskvinde fra Buckingham Palace var drøftelser igang omkring hertugparrets ønsker om at træde i baggrunden på et tidspunkt men også, at disse var på et meget tidligt stadie.

“Der er forståelse for deres ønske om en anden tilgang til at være kongelige, men det er et kompliceret emne, der vil tage tid at gennemarbejde”, har talskvinden forklaret.

Parret og deres nu godt syv måneder gamle søn har netop afsluttet et seks uger langt ophold i Canada.

Efter at være vendt tilbage til Storbritannien tirsdag den 7. januar besøgte Harry og Meghan Canadas Højkommission i London for at takke landet for at være vært for dem. Her påpegede de blandt andet den fantastisk varme og gæstfrihed, de oplevede fra den canadiske befolkning under deres ophold i landet.

Powered by Labrador CMS