Megastjerne afslører: Så syg var jeg i virkeligheden

Avril Lavigne er på vej med en ny plade, og i samme ombæring afslører hun, at hun var døden nær på grund af en borrelia-infektion.

Udgivet Opdateret

I 2013 udgav Avril Lavigne sin selvbetitlede plade, og siden har der været stille om pop-sangeren. Det er der en ret solid grund til, afslører hun nu selv. I forbindelse med udgivelsen af en splinterny single Head Above Water har sangeringen offentliggjort en gruopvækkende fortælling på sin hjemmeside.

– En aften var jeg sikker på, at jeg skulle dø. Jeg havde accepteret, at jeg skulle dø. Min mor lå på sengen sammen med mig, mens hun holdt om mig. Jeg følte, jeg var ved at drukne, og jeg bad til Gud med ordene “hjælp mig med at holde hovedet oven vande”, skriver hun.

Den voldsomme oplevelse handler i al sin enkelhed om, at Lavigne i 2014 blev diagnosticeret med den frygtelige sygdom borrelia, der er tæt forbundet med bid fra en skovflåt. Det kan give dybt alvorlige følgeskader i nervebanerne, lammelser og forstyrrelse i hjertet.

Sangen Head Above Water beskriver følelsen af at komme ovenpå igen efter at have brugt to år i sengen med store svækkelser på grund af sygdommen.

– Det var den første sang, jeg skulle indspille til den nye plade. Jeg havde ikke sunget i to år og troede, at min stemme ville være svækket, men den viste sig at stærkere end nogensinde. Den lange pause har rent faktisk været god for min stemme, skriver Lavigne, der slog i gennem i starten af 00’erne med hits som Sk8er Boi og I’m With You.

Sangerinden fortæller i brevet, der forklarer tankerne bag den nye single, hvordan hun i to år har været på antibiotika og forsøgt at holde sit liv kørende. Det var svært.

– Jeg lå bare i sengen det meste af tiden. Det gik meget op og ned med gode og dårlige dage, skriver hun.

Powered by Labrador CMS