Medina kåret

Hun er 'Årets Optimist'

Udgivet Opdateret

Popsangerinden Medina kunne i weekenden lade sig hædre med titlen som Årets Optimist.

Prisen gives til en eller flere danskere, som trodser modgang på egne eller andres vegne, lyder begrundelsen.

- Slår vi optimisme op i ordbogen, står der: "Indstilling, der er præget af tro på en positiv udvikling i en bestemt sag eller i al almindelighed". Optimisme har altså intet med jahat eller jubeloptimisme at gøre, siger initiativtager Henrik Mathiasen i pressemeddelelsen og uddyber:

- Det er en attitude til livet. En tro på, at vi kan komme et bedre sted hen, når modgangen sætter ind, siger han.

Var med til overrækkelsen

Den 41-årige sanger, der er kendt for hits som "Kun for mig", "Vi to" og "Det smukkeste", var til stede ved prisoverrækkelsen, der fandt sted lørdag aften på Docken i København.

Det er syvende gang, at prisen er blevet uddelt. Årets Optimist er tidligere tildelt blandt andre skuespillerne Bodil Jørgensen og Søs Egelind, cremeproducent Ole Henriksen og målmand Kasper Schmeichel.

Medina kan sætte Årets Optimist-prisen ved siden af sine Danish Music Awards-statuetter og sine MTV Europe Music Awards. (Arkivfoto).

Yderligere syv priser

Ud over Medina blev der uddelt yderligere syv priser.

Blandt andre fik mentaltræner og tidligere jægersoldat B.S. Christiansen Æresprisen, mens Kulturprisen tilfaldt DNA-forsker Eske Willerslev.

MEDINA

Medina Danielle Oona Chapsal (født Andrea Fuentealba Valbak; 30. november 1982 i Risskov, Aarhus), professionelt kendt som Medina, er en dansk-chilensk pop- og R&B-sangerinde og sangskriver. Hun debuterede med albummet Tæt på i 2007, men brød igennem med Velkommen til Medina i 2009, hvorfra førstesinglen "Kun for mig" fra september 2008 blev et stort hit helt ind i 2009, og var den bedst sælgende single dette år i Danmark. Hun har vundet adskillige priser ved Danish Music Awards og Danish DeeJay Awards, haft 10 nummer ét-hits på den danske single-hitliste og arbejdet med kunstnere som bl.a. Thomas Helmig, L.O.C., Burhan G og Kidd.

Komitéen, der står bag den endelige udvælgelse blandt de nominerede, består foruden af initiativtager Henrik Mathiasen også af medstifter Dalia Rantzau Mathiasen, cremeproducent Ole Henriksen, entertainer Anders Bircow, tidligere generalsekretær i DR Kenneth Plummer samt tidligere håndboldspiller Camilla Andersen.

Powered by Labrador CMS