Mary og Frederik var til vild fest

Der var inviteret til officiel banket efter den nye kejser blev tronet.

Udgivet Opdateret

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Japan har fået en ny kejser. Med til fejringen af den nye kejser Naruhito var en lang perlerække fra den royale elite i Europa.

Men da den storslåede kejser var blevet endegyldigt accepteret og indsat, så kunne man godt tænke, at arrangementet var forbi. Men dette var langt fra tilfældet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Faktisk strak hele programmet sig over to dage, da tirsdagen bød på det officielle program, hvor kejseren blev indsat. Men onsdag var den japanske premiereminister så begejstret for de mange fremmødte, at han havde inviteret til en banket.

Shinzo Abe havde inviteret massevis af royale og betydningsfulde statsledere, som alle nød godt af en lækker menu, men mest af alt fejrede den japanske kejser.

Den nye kejser Naruhito er den 126. kejser i landet. Kejseren holder ikke nogen formel politisk magt mere, men i 2700 år har kejserfamilien været en del af den japanske kultur – og den holder en stor symbolsk rolle.

I galleriet øverst kan du se billeder fra gallamiddagen.

Stjernespækket indsættelse

Det meste af den royale verden er blevet fløjet ind til Japan. Det sker i anledningen af, at Japan har fået en ny kejser. Tirsdag blev Naruhito indsat som kejser af Japan, og listen af besøgende var lang.

Fra Danmark var det blandt andet kronprins Frederikke og kronprinsesse Mary, der deltog. Til at repræsentere det britiske kongehus blev det prins Charles, der på vegne af dronning Elizaberh overværede ceremonien.

Også det spanske kongepar havde taget den lange vej til Japan. Kong Felipe og dronning Letizia ankom mandag. Ligeledes forventes det, at den hollandske prins Willem-Alexander og hustruen dronning Maxima vil være der. Det belgiske kongepar Philippe og dronning Mathilde vil også være at finde.

Fra de skandinaviske lande har kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria taget turen fra Sverige, mens kronprins Haakon er draget fra Norge. Herudover forventes det, at prins Albert af Monaco har deltaget sammen med storhertugen Henri af Luxembourg.

Kejser Naruhito tog egentlig krysantemumtronen tilbage i maj, da hans far kejser Akihito abdicerede.

Kort ceremoni

Hvis man havde troet, at den japanske kroningsceremoni ville blive en lang en af slagsen, så har man taget fejl. Klokken seks i morges dansk tid begyndte ceremonien, der foregik i paradesalen Matsu no Ma.

Ceremonien varede blot 30 minutter – og som traditionen foreskrev havde Naruhito iklædt sig orange klæder, samtidig med han havde hustruen Masako ved sin side.

En af de særlige ting ved paradesalen Matsu no Ma er den store trone, der er i rummet. Tronen vejer otte ton og er 6,5 meter høj.

Til ceremonien havde det danske kongehus en særdeles fremtrædende plads, da kronprinsesse Mary sad ved siden af prins Charles – Mary havde selvfølgelig kronprinsen ved sin side.

Ceremonien blev afsluttet med Shinzo Abe, der råbte ‘Banzai’.

Det betyder ‘Længe leve kejseren’.

Powered by Labrador CMS