Mary mødte op med tvillingerne

Sidste år var Hubertusjagten aflyst på grund af corona, men i år var der glædeligt gensyn i Dyrehaven

Kronprinsesse Mary var sammen med sine 10-årige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine, til stede i Dyrehaven søndag, hvor de overrakte priser.
Kronprinsesse Mary var sammen med sine 10-årige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine, til stede i Dyrehaven søndag, hvor de overrakte priser.
Udgivet Opdateret

Et mylder af mennesker var søndag samlet i Dyrehaven ved Klampenborg nord for København for at overvære den årlige Hubertusjagt.

Det traditionsrige forhindringsløb har med enkelte undtagelser været afholdt siden år 1900 den første søndag i november.

Jagten blev aflyst i 1944 under Anden Verdenskrig. Det skete så igen sidste år som følge af corona.

Især forsamlingsforbuddet gjorde det svært at gennemføre eventet, der normalt tiltrækker mellem 25.000 og 45.000 tilskuere.

Derfor var gensynet ekstra glædeligt i år.

Rytterne var traditionen tro iklædt røde jakker med sort krave, hvide skjorter, hvide ridebukser og hvide handsker.
Rytterne var traditionen tro iklædt røde jakker med sort krave, hvide skjorter, hvide ridebukser og hvide handsker.

Kronprinsessen uddelte priser

Over hundrede ryttere på hest skulle igennem 32 forhindringer på en 11 kilometer lang rute.

Ved søndagens jagt var også kronprinsesse Mary, prins Vincent og prinsesse Josephine til stede.

De blev først kørt rundt i karet for at se nærmere på ruten. Efterfølgende ankom de til Eremitageslottet, hvor kronprinsessen skulle uddele ærespræmier.

Årets vindere af Hubertusjagten var for store heste Frederikke Blixencrone-Møller og hesten Elan, mens Asta Lund og Minuty vandt for pony.

Jagt uden ræv

For at kvalificere sig til Hubertusjagten kræver det, at rytterne har gennemført otte af årets jagter.

Det skal desuden sikre, at rytter og hest evner at springe forhindringerne på omkring 110 centimeter.

Selve jagten foregår ikke længere helt på samme måde, som da jagten blev indledt for første gang for over hundrede år siden.

Dengang lod man jagthunde støve ræven op, og feltet fulgte efter.

I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to erfarne ryttere, der rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven blev anlagt til. Der er dog ingen jagthunde i dag, ligesom 'ræven' er to rutinerede ryttere, som rider i front med rævehaler på skulderen.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven blev anlagt til. Der er dog ingen jagthunde i dag, ligesom "ræven" er to rutinerede ryttere, som rider i front med rævehaler på skulderen.

Kronprinsesse Mary

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. 

Mary Elizabeth, kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat - født Mary Elizabeth Donaldson 5. februar 1972 i Hobart, Tasmanien, Australien er i sin egenskab af sit ægteskab med Kronprins Frederik Danmarks kronprinsesse og forventes således at blive landets næste dronning. Kronprinsesse Mary er ridder af Elefantordenen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS