Manden bag gryderne er blevet adlet af prins William

Det kan godt være, at Ringo Starr fra alle tiders største band, The Beatles, aldrig rigtig har fået den medvind og de roser, som han vitterligt har fortjent. Tirsdag blev den ikoniske Beatles-trommeslager adlet.

Udgivet Opdateret

Han har altid været på stikkerne, den gode Richard Starkey – der nok er bedre kendt som Ringo Starr. Og nu som Sir Richard.

Tirsdag blev den legendariske Beatles-trommeslager adlet som “MBE” – en forkortelse, der reelt står for: “Member of the Most Excellent Order of the British Empire”.

Det skriver det amerikanske musikmagasin Billboard på sin hjemmeside.

Det er faktisk anden gang, at han modtager den royale orden, idet han – sammen med de tre øvrige Beatles-medlemmer – i 1965 fik ordenen som gruppe.

Et stort bidrag inden for musik

Den 77-årige trommeslager modtog sin MBE-orden for sit store bidrag inden for musik.

Ifølge britiske The Sun sker det hele 20 år efter, at en anden eks-beatle, Sir Paul McCartney, selv modtog den fornemme orden.

Det var prins William, der forestod ceremonien.

Her vises et opslag fra The Beatles’ egen Facebook-gruppe (artiklen fortsætter under billedet):

Ringo Starrs karriere som trommeslager blev indledt i 1958 – men det var først i 1962, at han blev en del af The Beatles i stedet for den oprindelige trommeslager, Pete Best.


Ved The Beatles’ første prøveindspilning for EMI i 1962, havde producer George Martin ikke fuld tillid til, at Ringo Starr havde den fornødne rutine.

Blev tilsidesat af produceren

I stedet forlangte han, at en professionel studiemusiker overtog trommesættet.

Ringo Starr blev henvist til at spille tambourin, hvilket han havde meget svært ved at tilgive Martin.

Helt overordnet er Ringo Starr gennem mange år blevet kritiseret for ikke at være dygtig nok. At han var en dårlig trommeslager.

Kritikken har været hård ved ham – og det har ofte været folk, der ikke selv forstod sig på trommespil, som har råbt højest.

 

Kilder: RingoStarr.com/Wikipedia.org

Powered by Labrador CMS