Majestætens fødselsdag fejres med social distance

Nu viser dronning Elizabeth sig offentligt for første gang i flere måneder.

Udgivet Opdateret

Godt nok er det den 21. april, britiske dronning Elizabeth har fødselsdag, men den officielle fejring finder altid sted i juni måned med afviklingen af Trooping the Colour arrangementet. En kæmpe fest med enheder fra forskellige, militære korps i fuld galla marcherende i området omkring Buckingham Palace til ære for fødselaren.

Artiklen fortsætter under videoen

Men helt sådan bliver det ikke i år. Dronningen vil blive fejret, men Trooping the Colour kommer både hun og den ellers altid voldsomme menneskemængde til at undvære. På grund af coronakrisen.

Fejringen, der er planlagt til den 13. juni, er blevet flyttet til Windsor Castle, hvor dronningen og prins Philip har opholdt sig i isolation siden midten af marts.

Her vil hun hilst med royal salut og opvisning af to omgange af infanterister fra ‘Welsh Guards’, der sorterer under hæren. Enheden har haft en nøglerolle på Windsor Castle de seneste måneder i forbindelse med coronakrisen.

Ceremonierne forventes hver at vare i cirka 20 minutter og dronningen vil komme til at se soldaterne, både de væbnede og det militære orkester, der også er en del af tiltaget,  udføre deres opvisning med social distance. Altså med to meters afstand til hinanden.

Begivenheden, der således erstatter Trooping the Clour, vil blive transmiteret af TV-kanalen BBC One.

Det bliver første gang siden den 9. marts, hvor dronningen deltog i Commonwealth gudstjenesten i Westminster Abbey sammen med den nære familie, hun viser sig offentligt.

Arrangementet i Westminster Abbey var iøvrigt det sidste officielle prins Harry og hertuginde Meghan bidrog til, inden de trak sig som fremtrædende medlemmer af kongefamilien.

Powered by Labrador CMS