Luksusfælden: Sådan går det Søren i dag

Det var op ad bakke og i strid modvind. Men Luksusfælden ekperterne havde mod alle odds held til at få totalt ligeglade Søren til at rykke.

Udgivet Opdateret

En hidsig Luksusfælden-ekspert, Louise Frost, måtte ty til gloser som irriterende og provokerende, da hun, sammen med kollegaen Kenneth Hansen i tirsdag aftens afsnit skulle forsøge at hjælpe 47-årige Søren.

Men dn grad af ”laden stå til mentalitet” og total ligegyldighed eksperterne møder, hører nu også til i i kategorien sjælden.

Søren er blottet for selvværd og med egne ord både doven og samvittighedsløs. Der opstår da også lynhurtigt tvivl om, hvorvidt han overhovedet gider have hjælp.

Han har ikke været i arbejde i ni år og heller ingen planer om at komme det. For hvorfor egentligt?

Der er ellers mange gode grunde. Blandt andet en gæld på 313.000 kroner, han ikke afdrager på, og hvoraf omtrent halvdelen stammer fra en periode, hvor han fejlagtigt fik udbetalt dobbelt løn i forbindelse med et jobskifte. En omstændighed, han udmærket var klar over, da det skete, men som han bevidst undlod at gøre noget ved.

Søren har 11.000 kroner udbetalt i kontanthjælp hver måned, men har det seneste år i gennemsnit haft et månedligt rådighedsbeløb på 13.000 kroner, fordi han låner penge fra sin eks, familien og sin gode veninde Helle.

– En nødvendighed for at få dagligdagen til at hænge sammen, og for at have råd til mad, når mine  døtre er på besøg, siger han.

Men den påstand køber eksperterne ikke. For pengene går slet ikke til mad, men til diversekontoen. Hver eneste måned fyrer han 3.900 kroner af på blandt andet smøger, cola og tennisudstyr. Desuden er penge, han har fået tilbage for el, blevet brugt på en playstation. Ydermere indeholder de øvrige faste omkostninger, der er på 3.600 kroner om måneden, 557 kroner til streamingtjenester og film.

Det er Sørens gode veninde Helle, der har presset ham til at søge hjælp hos Luksusfælden. Hun har simpelthen fået nok.

Men hvis Louise Frost og Kenneth Hansen skal hjælpe ham, er der nogle ultimative krav. Søren skal få lavet et CV, og finde sig et job. Desuden tage ansvar for sit forbrug og arbejde med sit selvværd. En gevaldig mavepuster for Søren, der dog indvilger i at gøre forsøget.

Afslag efter afslag på jobansøgninger er ved at vælte læsset for Søren, men da eksperterne vender tilbage efter en måned, er han rent faktisk kommet i mål. Han har overholdt budgetterne og også  fået fuldtidsjob som tjener og dermed øget sin indtægt.

Dermed kan eksperterne lægge et bæredygtigt budget, der vil gøre Søren gældfri i løbet af godt 14 år. Blandt andet fordi det er lykkedes at få barberet 24.000 kroner af gælden, og fordi de har fundet rentebesparelser på 54.000 kroner.

Det vigtigste i Sørens liv er hans to døtre, og som belønningen for sin indsats forærer eksperterne ham en række oplevelser, han kan nyde sammen med sine piger. Desuden gavekort til både nonfirmationsgaver og tennisudstyr.

Og Søren har holdt fast i sit nye liv i tiden efter udsendelsen blev optaget. Han har stadig sit tjenerjob og er glad for det. Og så har han ingen problemer med at overholde de budgetter, der blev lagt for ham samt de aftaler, det indebærer.

– Det går rigtig fint, og jeg har det fantastisk. Det var selvfølgelig lidt grænseoverskridende at være med i programmet, men jeg er glad for, at jeg gjorde det. Jeg fik det spark bag i, jeg havde brug for, og så har eksperterne givet mig nogle rigtig gode værktøjer til at komme videre, fortæller han til Newsbreak.dk.

Hans tætte venskab med Helle fungerer stadig i bedste velgående, men han har til gengæld stadig til gode at benytte de gavekort til oplevelser sammen med sine to døtre, han fik som belønning for sin indsats af eksperterne.

– Den del bliver en sommerting, siger han.

Powered by Labrador CMS