Linse: Jeg er meget respektfuld

Man skal ikke dømme en bog på omslaget, og det går begge veje, siger Linse, som springer ud som interviewer i ny programserie

- Jeg bander meget, og sådan er min facon. Jeg er vokset op i et benhårdt miljø på Bryggen. Nu er det blevet mere poleret, og børnene er sødere ved hinanden. Hvis de rigtigt er nogle banditter i dag, ryger de elsmøger. Mine venner røg hash. Jeg blev aldrig god til det. Det var noget andet i gamle dage. Jeg boede rundt om hjørnet, og der havde vi gårdkrig mod Marokko-gården. Var man fremme i skoen – også som pige – fik man altså nogle på skallen. Man skulle ikke løbe ind i de forkerte. Det eneste, der kunne hjælpe var, hvis man var sammen med sin mor eller en anden voksen. Nogle gange løb jeg bare hen til nogle voksne og tog dem i hånden, og så fik jeg ikke tæv den dag, fortæller Linse.
- Jeg bander meget, og sådan er min facon. Jeg er vokset op i et benhårdt miljø på Bryggen. Nu er det blevet mere poleret, og børnene er sødere ved hinanden. Hvis de rigtigt er nogle banditter i dag, ryger de elsmøger. Mine venner røg hash. Jeg blev aldrig god til det. Det var noget andet i gamle dage. Jeg boede rundt om hjørnet, og der havde vi gårdkrig mod Marokko-gården. Var man fremme i skoen – også som pige – fik man altså nogle på skallen. Man skulle ikke løbe ind i de forkerte. Det eneste, der kunne hjælpe var, hvis man var sammen med sin mor eller en anden voksen. Nogle gange løb jeg bare hen til nogle voksne og tog dem i hånden, og så fik jeg ikke tæv den dag, fortæller Linse.
Udgivet Opdateret

Normalt holder Linse til på Islands Brygge i København.

Men i den nye programserie "Linse på tur", som netop nu kan ses på streamingtjenesten Viaplay, forlader hun sin elskede bydel og tager på tur i det ganske danske land.

Med sig har hun seks celebre gæster - politiker Inger Støjberg, chefredaktør Henrik Qvortrup, kendiskonditor Mette Blomsterberg, coach Manu Sareen, mediepersonlighed Oliver Bjerrehuus og tv-vært Ibi Støving.

Ideen opstod, mens "Familien fra Bryggen", som Linse laver med datteren Stephanie - bedre kendt som Geggo - svigersønnen Cengiz, bedsteveninden Didde og børnebørnene Alba og Sia, er på pause.

- TV3 sagde til mig: "Dig kan man bare kaste op på Månen, og så har du to nye venner med hjem". Det var sådan en sjov måde at sige det på. Og så er det ikke engang løgn, siger Linse.

- Men det var mærkeligt at være uden de andre. Det havde jeg sgu lidt ondt i maven over, plus at jeg skulle være lidt journalist-agtig, for det er jeg overhovedet ikke. Nu har jeg ikke selv så mange grænser, men det ved jeg, andre har. Tro det eller ej, jeg er meget respektfuld.

Komme ind under huden

Missionen undervejs var at komme ind under huden på gæsterne på rekordtid.

Derfor måtte de hurtigt over høflighedsudvekslingerne for at nå ind til samtaler om det, der definerer et menneske, i så fortroligt et rum, som det nu kan blive, når kameraet kører.

- Mange af emnerne var nogle, jeg aldrig ville spørge ham dér om, siger Linse og nikker diskret mod en forbipasserende på gaden.

- Vi snakkede om familie, livet og døden. Jeg har godt nok trådt mig selv lidt over tæerne, når jeg skulle spørge om deres privatliv. Indtil jeg fandt ud af, at det faktisk var okay, når jeg spurgte på min egen Linse-måde. Jeg fandt ud af, at det ikke kun er mig, der ikke har noget imod at dele.

Skal ikke være forudindtaget

Linse er endnu en gang blevet bekræftet i, at man ikke skal være forudindtaget, når man møder folk i virkeligheden, som man ellers kun har set, hørt eller læst om.

- Det har jeg faktisk tvunget mig selv til at blive god til, for jeg har selv oplevet, hvordan folk har talt om mig uden at have mødt mig. Man er simpelthen nødt til at møde folk først selv, siger Linse.

- Den chance skal alle have, lige meget hvad man har sagt eller gjort af dumme ting. Den chance ønsker jeg også, at jeg selv får. Og det synes jeg faktisk, jeg gør.

Selv er Linse bramfri. Hun taler om alt fra kropsbehåring og sin kriminelle fortid til biler og bryster.

Ingen sexsnak

Grænsen går dog ved specifik sexsnak.

- Jeg tror da nok, jeg ville fortælle, hvis jeg fik en kæreste eller så en. Men jeg ville ikke fortælle, hvad vi lavede sammen, for så giver man en anden væk, siger Linse og tilføjer så:

- Faktisk når jeg siger, at jeg ikke vil snakke om sex, så er det nok også, fordi jeg ikke har noget. Jeg havde sex i julen 2017 i et par sekunder - ellers kan jeg dårligt huske hvornår før det.

- Jeg ved ikke, om det er kommet med i "Linse på tur", men jeg fortæller da Manu, som jo er sexolog, at jeg er begyndt at onanere. Jeg var så glad og ville så gerne fortælle om det.

Linse kender Manu Sareen helt tilbage fra barndommen på Bryggen, hvor de begge er opvokset.

Især samtalerne med ham har gjort indtryk. De kom også ind på sundhed og psyke, og Manu Sareen fortalte om sine oplevelser og erfaringer med ADHD, som han fik diagnosticeret for få år siden.

Linse kunne øjeblikkeligt relatere til hans historie.

Skal til udredning

De to har mødtes efterfølgende, og Linse skal nu til udredning.

- Inden havde jeg tænkt, at det ikke ville ændre noget. Men Manu sagde, at der er meget, der falder på plads, hvis jeg finder ud af, at det er det. Så det bliver jeg nødt til at finde ud af - så jeg ikke falder i igen, siger Linse.

Linse har kastet sig over mange iværksættereventyr, og nogle har kostet hende dyrt.

Hun drømte om at lave sin egen parfume. Det blev til en serie produkter, som løb op i flere millioner.

- Det var jo fuldstændig sindssygt. Jeg skulle bare være nøjedes med den ene parfume, jeg ville lave. Men så skulle jeg lige pludselig have alt muligt andet oveni. Jeg brugte så mange penge, fortæller Linse.

- Når jeg tænker mig om, står sådan nogle som Lady Gaga og J.Lo's parfumer i et fjernt hjørne i Matas til 99 kroner. Hvorfor gør det de? Fordi kendte ikke skal sælge parfumer.

Linse møder seks kendisser i programserien 'Linse på tur' - politiker Inger Støjberg, chefredaktør Henrik Qvortrup, kendiskonditor Mette Blomsterberg, coach Manu Sareen, mediepersonlighed Oliver Bjerrehuus og tv-vært Ibi Støving.
Linse møder seks kendisser i programserien "Linse på tur" - politiker Inger Støjberg, chefredaktør Henrik Qvortrup, kendiskonditor Mette Blomsterberg, coach Manu Sareen, mediepersonlighed Oliver Bjerrehuus og tv-vært Ibi Støving.

Det er impulser som dem, Linse gerne vil undgå.

- Jeg tager nogle gange beslutninger, som jeg godt bagefter kan se, hvad fanden jeg tænkte på. Hvem åbner et vegansk takeawaysted med en, de lige har mødt på gaden og smider 800.000 kroner efter?! De er jo væk nu. Og jeg skal virkelig tjene mange penge for at tjene det ind igen, siger Linse.

- Men jeg skal stadig virkelig lægge bånd på mig selv. Jeg har allerede nye ideer og tegnede en sweatshirt på et stykke papir i går, som jeg bare måtte krølle sammen og smide ud.

Hovedsageligt tv og podcast

Linse har skærpet sit fokus og laver nu hovedsageligt tv og podcast, når hun ikke er sammen med familien og sine lige så højtelskede hunde.

For selv om "Familien på Bryggen" er pauset på tv-skærmen, er den ikke på pause i det virkelige liv.

- Jeg står et godt sted, et solidt sted. Jeg var ikke solid, da jeg var uvenner med familien. Det er man ikke, når man er sådan en som mig. Jeg er kæmpe familiemenneske.

- Vi havde jo lidt knas sidste år. Men vi er et bedre sted nu, end vi har været i flere år faktisk. Vi kan ikke leve uden hinanden. Det kan vi jo ikke, understreger Linse.

"Linse på tur" kan ses på streamingtjenesten Viaplay.

'Familien fra Bryggen' fik premiere i 2011 med Linse, datteren Geggo og moren Mopper i front. Det er snart fem år siden, at Brygge-matriarken døde. - Jeg savner hende hver eneste dag. Jeg har et stort billede af hende på køleskabet, hvor hun sidder med en øl og smiler med et lurendrejer-ansigt. Jeg snakker også med hende. 'Kæft mand, Geggo, er en værre én lige i øjeblikket' eller: 'Ej, du skulle have set Alba i går!'. Nogle gange svarer Mopper. Jeg laver hendes svar oppe i mit hoved, fortæller Linse.
"Familien fra Bryggen" fik premiere i 2011 med Linse, datteren Geggo og moren Mopper i front. Det er snart fem år siden, at Brygge-matriarken døde. - Jeg savner hende hver eneste dag. Jeg har et stort billede af hende på køleskabet, hvor hun sidder med en øl og smiler med et lurendrejer-ansigt. Jeg snakker også med hende. "Kæft mand, Geggo, er en værre én lige i øjeblikket" eller: "Ej, du skulle have set Alba i går!". Nogle gange svarer Mopper. Jeg laver hendes svar oppe i mit hoved, fortæller Linse.
Powered by Labrador CMS