Legenden vandt aldrig med landsholdet

Torsten Laen, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, vandt danske og spanske mesterskaber og CL-guld, men strøg aldrig helt til tops med landsholdet.

Udgivet Opdateret

– En sand legende.

Sådan beskrev Kasper Jørgensen, direktør i håndboldklubben GOG, Torsten Laen, da han for halvandet år siden indstillede sin aktive karriere i den fynske klub, hvor han spillede i størstedelen af de godt 20 år som professionel.

Den tårnhøje stregspiller, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, har både stået med danske og spanske mesterskabstitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen.

– Jeg har altid forsøgt at gøre det, så godt jeg kunne. For der var ingen, der skulle kunne sætte en finger på min indsats, og så måtte jeg se, hvor langt det kunne række. Men jeg havde aldrig regnet med, at det kunne række så langt.

– Jeg har fået meget mere ud af min karriere, end jeg nogensinde havde forventet eller drømt om, siger Laen, der også spillede 145 A-landskampe for Danmark.

Seks gange uden guld

Blandt de mange højdepunkter i karrieren ærgrer han sig dog også over, at det aldrig blev til en guldmedalje med Danmark trods deltagelse i seks slutrunder.

Især EM-slutrunden i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, men Torsten Laen ikke blev udtaget til holdet, nager stadig den tidligere stregspiller.

– Når man får noget, vil man gerne have mere. Jeg ville gerne have haft EM-guldet i Norge i 2008. Det var mit landshold, mine drenge og dem, jeg havde spillet på ungdomslandsholdet med.

– Men det har nok også været en livserfaring. Nogle ting går ens vej, noget andet gør ikke, og det kan man ikke altid gøre så meget ved, og så gælder det om at komme videre, siger Laen.

Ud over GOG, hvor han spillede fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018, tørnede han også ud for spanske Ciudad Real, tyske Füchse Berlin og KIF Kolding København.

Efter at have lagt håndboldskoene på hylden er Laen fortsat som sportschef i GOG, hvor han hjælper Kasper Jørgensen i det administrative arbejde og har tæt kontakt til spillertruppen.

– Jeg sætter en ære i det og synes, det er rigtig spændende. Og derfor lægger jeg også de timer i det, der er muligt, siger Laen, hvis primære beskæftigelse er som konsulent ved HR-virksomheden People Link.

Til daglig bor han i Odense med sin kone og tre børn på ni, syv og tre år, og han fungerer som håndboldtræner for børnenes hold.

– Det er rart at kunne give lidt tilbage til sporten og fællesskabet, siger Laen.

Powered by Labrador CMS