Legendarisk skuespillerinde: -Jeg er blevet voldtaget

Hollywood-veteranen Jane Fonda afslører i et nyt interview, at hun er blevet voldtaget og misbrugt som barn.

Jane Fonda er ud over en succesfuld karriere som skuespiller også kendt for sine mange fitness-videoer. Foto: CHRIS DELMAS/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

På trods af sine 79 år er den legendariske skuespillerinde og fitnessstjerne Jane Fonda ikke færdig med at skabe overskrifter i Hollywood.

I et nyt interview med Net-A-Porters magasin The Edit afslører den Oscar-vindende skuespillerinde, at hun blev misbrugt som barn, og at hun er blevet udsat for voldtægt.

– For at vise dig, i hvilket omfang patriarkatet skader kvinder: Jeg er blevet voldtaget, jeg er blevet udnyttet seksuelt som barn og jeg er blevet fyret, fordi jeg ikke ville gå i seng med min chef, siger Jane Fonda i interviewet, der blev foretaget af hendes skuespillerkollega Brie Larson.

Sygeligt behov

Jane Fonda, der i dag er erklæret feminist og kvindesagsforkæmper, mener selv, at hun tidligere i sin karriere havde et sygeligt behov for at gøre mænd tilfredse.

– Jeg troede altid, at det var min skyld, fordi jeg ikke gjorde og sagde de rigtige ting, fortæller hun.

Afsløringen fra Jane Fonda skal ifølge hende selv hjælpe andre kvinder til at stå frem med deres historier om seksuelt misbrug. Og det er der i den grad brug for, mener hun.

Jane Fonda fortæller nemlig, at hun flere gange har arbejdet sammen med unge kvinder, der var blevet voldtaget og “ikke engang vidste, at det var voldtægt”, som hun udtrykker det i interviewet.

– En af de store ting, kvindebevægelsen har ført med sig, er at få os til at indse, at voldtægt og seksuelt misbrug ikke er vores skyld. Vi er blevet krænket, og det er forkert, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS