Lars von Trier kronisk syg

Den 66-årige instruktør er blevet ramt af Parkinsons

Udgivet Opdateret

Den danske filminstruktør Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Det oplyser produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse efter aftale med den danske instruktør.

- Lars er ved godt mod og er i behandling for sine symptomer, og arbejdet med at færdiggøre "Riget Exodus" fortsætter som planlagt.

Begrænset kontakt

- Sygdommen betyder, at Lars kun i begrænset omfang deltager i interviews op til premieren senere på året, lyder det i pressemeddelelsen.

"Riget Exodus" er tredje sæson af den danske serie "Riget", og den får premiere på filmfestivalen i Venedig den 31. august i år, men den danske premieredato kendes endnu ikke.

De to første sæsoner udkom i 1994 og 1997, hvor de blev rost og modtog adskillige filmpriser - herunder de danske Bodilprisen og Robertprisen.

Vil undgå spekulationer

I serien udspiller der sig morsomme, mystiske og til tider uhyggelige hændelser på Rigshospitalet i København, der i daglig tale også benævnes Riget.

Zentropa giver beskeden om Lars von Triers sygdom nu for at imødegå eventuelle spekulationer om hans helbred frem mod premieren, lyder det.

Kronisk lidelse

Parkinsons sygdom er en kronisk lidelse, der langsomt tiltager. Den giver motoriske symptomer såsom langsomme bevægelser, rystelser og muskelstivhed.

Man får problemer med at bevæge sig normalt, alt går langsomt og trægt, musklerne bliver stive, og der kan forekomme rysten i arme eller ben og sommetider smertefulde muskelkramper. Det fremgår af Parkinsonsforeningens hjemmeside.

Lars von Trier har fået konstateret Parkinson's.
Lars von Trier har fået konstateret Parkinson's.

Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en af de almindeligste neurologiske sygdomme.

Cirka 8.000 mennesker lever i Danmark med Parkinsons sygdom, men mange flere er som pårørende påvirkede af sygdommen.

Gennemsnitsalderen ved diagnosestillelse er 61 år, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned i slutningen af 20’erne.

Parkinsons sygdom har følgende hovedsymptomer:
* Rysten
* Muskelstivhed
* Langsomme træge bevægelser

Kilde: Kilde: Parkinson.dk
Powered by Labrador CMS