Lars Larsens ønske: Sådan bliver bisættelsen

Det var Lars Larsens ønske, at hans bisættelse skulle være en begivenhed, som alle kan deltage i.

Udgivet Opdateret

Mandag morgen mistede Danmark en stor købmand, da Lars Larsen, stifteren af butikskæden JYSK, sov stille ind i sit hjem tæt ved Silkeborg.

Nu har kommunikationschefen i JYSK, Rune Jungberg Pedersen, bekræftet overfor Midtjyllands Avis, at Lars Larsen bisættes klokken 14.oo torsdag i Sejs-Svejbæk kirke.

Åben for alle

Bisættelsen er en begivenhed, hvor alle skal have plads til at tage afsked.

– Det er familiens ønske – og Lars Larsens – at hvis man føler, at man har behov for at tage afsked med Lars Larsen, så er man velkommen. Der er i princippet ingen regler for, om man må være i kirken, siger Gert Kristoffersen fra Resenbro Begravelsesforretning, der skal forestå bisættelsen.

Artiklen fortsætter efter videoen

Håber på tørvejr

Der er 180 siddepladser i kirken, men begravelsesforretningen er klar over, at der formentlig møder mange flere op.

Derfor har de allerede forberedt sig på, at der skal være hjælp til parkering ved kirken.

De er desuden også ved at anskaffe sig et højtaleranlæg til at stille udenfor, så alle der ikke har fået plads i kirken kan følge med i bisættelsen, derfor håber Resenbro Begravelsesforretning på tørvejr.

Lars’ mindeplads

Desuden er der oprettet en mindeplads, der ligger tæt ved Lars Larsens gravsted.

Alleredefra i dag, tirsdag, er det muligt at lægge blomster, hilsner eller andet, oplyser kirkegårdslederen fra kirken i Sejs-Svejbæk, Jens Skovbjerg Hansen, til avisen.

Det er sket på baggrund af flere henvendelser fra lokale borgere i Sejs-Svejbæk, som har ønsket at mindes Lars Larsen ved at lægge blomster.

Powered by Labrador CMS