Lander drømmejob

Amalie Dollerup medvirkede som barn i en julekalender. Nu kaster den 38-årige skuespiller sig igen ud i genren i den kommende "Valdes jul 2"

Udgivet Opdateret

Amalie Dollerup i 'Valdes jul 2'

Amalie Dollerup, kendt fra 'Badehotellet', har fået en rolle i julekalenderen 'Valdes jul 2', der sendes i december 2025.

Dollerup, der startede som barneskuespiller i 'Krummernes jul', vender tilbage til julekalender-genren efter 28 år.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Amalie Dollerup skifter sol og sommer på "Badehotellet" ud med sne og vinter.

Hun har landet en rolle i den kommende julekalender "Valdes jul 2", som skal sendes i december 2025.

Det afslører den 38-årige skuespiller på Instagram.

- Imens det har været brændende varmt udenfor, har vi gået og leget jul indenfor. En drøm om at lave julekalender som voksen er nu gået i opfyldelse, jubler hun i opslaget på det sociale medie.

Brød igennem som barneskuespiller

Amalie Dollerup, der brød igennem som barneskuespiller, spillede Krummes store kærlighed, Yrsa, i julekalenderen "Krummernes jul", der blev sendt i 1996, da Amalie Dollerup selv var ti år gammel.

Nu - 28 år efter - vender hun tilbage til genren.

Amalie Dollerup lukkede tidligere i år dørene til "Badehotellet", som hun har medvirket i samtlige sæsoner af. Nu tager hun hul på det næste kapitel i karrieren som skuespiller.

Amalie Dollerup har i forbindelse med sit opslag på Instagram lagt et billede ud af de unge hovedpersoner fra den første sæson af "Valdes jul", Flora Augusta og Sander Løkke Borg.

- Glæd jer

- I kan godt glæde jer til at følge disse seje unge menneskers eventyr igen, tilføjer Amalie Dollerup i opslaget.

"Valdes jul" blev sendt i december 2023. Juleaften afslørede TV 2, at julekalenderen ville vende tilbage med en ny sæson i 2025.

Det fremgår ikke, hvad handlingen bliver i "Valdes jul 2", eller hvem der ellers er på rollelisten.

Halvt menneske, halv ulv

Den første julekalender om "Valdes jul" handler om drengen Valde, der vil finde ud af, hvorfor hans mor ikke længere har lyst til at blive boende på familiens gård. Det åbner for en familiehemmelighed og en magisk verden i skoven.

Her møder Valde pigen Tala, der er halvt menneske og halv ulv, og hun mener, at han er skovens vogter, som kan genskabe en brudt pagt mellem menneskene og naturen.

Powered by Labrador CMS