Kylet ud fra gymnasium

Karrieren begyndte i Københavns drengekor. I 2010'erne stod han bag flere af årtiets største danske hits. Fredag 20. januar fylder R&B-sangeren Burhan G 40 år

Udgivet Opdateret

Med sin smørbløde stemme, smukke falset og skarpskårne sixpack har han gennem karrieren sunget sig ind i et hav af pige- og kvindehjerter.

Burhan G fandt i første omgang sin vej ind i musikken i tredje klasse gennem Københavns drengekor. Han storhittede i 2010'erne med hits som "Tættere på himlen", "Søvnløs" og "Din For Evigt".

Fredag den 20. januar fylder den prisvindende R&B-sanger og sangskriver med det skæve smil Burhan Genç Koç 40 år.

Kernefamilie

Burhan G er opvokset i en kernefamilie med tyrkiske rødder i Brøndby Strand.

Tidligt fattede han kærlighed for musikken, og i tredje klasse blev han optaget i Københavns drengekor.

Som 16-årig blev han støttesanger for rapgruppen Outlandish, hvor de mange koncerter medvirkede til så højt et fravær, at Burhan G blev smidt ud af gymnasiet.

Arbejdede dobbelt så hårdt

R&B-sangeren har tidligere fortalt, at udsmidningen fra gymnasiet gjorde det vigtigt for ham at arbejde dobbelt så hårdt for en musikalsk karriere.

- Jeg skulle bevise, at man godt kan klare sig uden en uddannelse, sagde han i 2011 til Ekstra Bladet.

Fire år efter gymnasieexittet fik Burhan G sit gennembrud med debutalbummet "Playground". Albummet sikrede ham i 2005 en Danish Music Award for årets nye navn.

Sang på engelsk

På Burhan G's første to album sang han på engelsk. Ved udgivelsen af sangeren tredje album i 2010 "Burhan G" foretog han et markant sprogligt skifte, da han byttede de engelske gloser ud med danske.

Albummet med hits som "Jeg Vil Ha' Dig For Mig Selv" og "Mest Ondt" gik seks gange platin og sikrede ham sit kommercielle gennembrud.

Senest udgav Burhan G julealbummet "Et Barn Af Jul" i 2019, der blandt andet rummer titelsangen til TV 2-julekalenderen "Tinka" og fortolker en række kendte julesange.

R&B-sangeren Burhan G blev som 16-årig støttesanger for Outlandish. Efter sit gennembrud som solist i 2004 har han skrevet og udgivet hits som 'Tættere på Himlen' og 'Jeg Vil Ha' Dig For Mig Selv'. Den 20. januar fylder han 40. (Arkivfoto).
R&B-sangeren Burhan G blev som 16-årig støttesanger for Outlandish. Efter sit gennembrud som solist i 2004 har han skrevet og udgivet hits som "Tættere på Himlen" og "Jeg Vil Ha' Dig For Mig Selv". Den 20. januar fylder han 40. (Arkivfoto).

Skriver også for andre

De seneste år har han blandt andet medvirket på singler fra Tessa og Oh Land.

Burhan G har ikke kun skrevet musik til egne udgivelser, men har også skrevet sange for blandt andet Sukkerchok, Basim og den amerikanske dj Roger Sanchez.

Privat blev Burhan G i 2015 far til sønnen Dallas med sin daværende kæreste Sarah Zobel. Parret gik fra hinanden i 2018.

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS