Kronprinsesse Mary: -Min krop er min egen

Kronprinsessen satte MeToo-debatten på dagsordenen i sin tale på Gerlev Idrætsefterskole i Slagelse torsdag. Hun holdt tale i forbindelse med, at en global årsrapport med titlen 'My Body is My Own' blev lanceret

Kronprinsesse Mary var på talerstolen på Gerlev Idrætsefterskole, hvor hun satte MeToo-debatten på dagsordenen. “My body is my own,” lød det blandt andet fra kronprinsessen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Mary var på talerstolen på Gerlev Idrætsefterskole, hvor hun satte MeToo-debatten på dagsordenen. “My body is my own,” lød det blandt andet fra kronprinsessen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Kronprinsesse Mary slog et slag for alles ret til at bestemme over deres egen krop, da hun torsdag stod på talerstolen på Gerlev Idrætshøjskole i Slagelse. Det gjorde hun i anledning af, at den globale årsrapport fra UNFPA, ‘State of World Population Report 2021’, blev lanceret, som handler om netop den ret.

“My body is my own – min krop er min egen,” indledte kronprinsessen talen ifølge TV2 ØST.

Hun fortsatte:

“Selvfølgelig tilhører vores krop os selv. Hvem skulle den ellers tilhøre? Alligevel skal man ikke lede længe for at finde eksempler på manglende respekt for, at alle bør kunne bestemme over egen krop.”

Kronprinsessen pegede på, at det kun er få uger siden, at diskussionen om, hvorvidt kvinder kan gå sikkert hjem om aftenen, bredte sig fra London til Danmark i kølvandet på drabet på en 33-årig britisk kvinde, som på sin gåtur hjem blev bortført og myrdet af en politimand.

Har talt om MeToo før

I talen lagde Kronprinsesse Mary vægt på, at retten til at bestemme over egen krop handler om mange ting. Om børneægteskaber, MeToo og manglende ligestilling mellem kønnene.

Under det royale besøg var Kronprinsesse Mary flankeret af udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen (S), og næstkommanderende i FN-organisationen UNFPA, Ib Petersen.

Det er ikke første gang, at Danmarks kommende dronning slår på tromme for MeToo og ligestilling.

Tilbage i 2018 bakkede hun helhjertet op om MeToo-bevægelsen, da hun i en tale roste Europarådet for at have taget emnet alvorligt, allerede inden bevægelsen tog fart.

”Europarådet er også i front i kampen mod sexisme og hate speech, som er en form for vold mod kvinder, der øger kønsdiskriminationen. Før MeToo-bevægelsen blev global sidste år, havde Europarådet allerede vedtaget at bekæmpe sexisme. Det var et vigtigt skridt mod et emne, der har ødelæggende effekt, specielt på unge kvinder, og er en alvorlig forhindring for reel ligestilling mellem kønnene,” lød det fra kronprinsessen i talen.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS