Kronprinsesse i vild bedrift

Den hollandske kronprinsesse afslutter gymnasiet med topkarakterer over hele linjen

Udgivet Opdateret

Hollandske kronprinsesse Catharina-Amalia har netop afsluttet sin gymnasieuddannelse fra Christelijk Gymnasium Sorghvliet i Haag.

Det fortæller hun selv i et opslag på kongehusets Twitter-profil.

– Jeg har netop modtaget et telefonopkald om, at jeg nu er færdig som student. Jeg vil gerne lykønske alle andre, nyuddannede studenter og ønsker alle masser af held og lykke med potentielle kandidater og anden uddannelse, skriver hun.

Til tops i flagstangen

I opslaget har hun desuden vedhæftet et lille videoklip, der viser hende følge en helt speciel, hollandsk tradition for nyuddannede studenter. Hun hejser nemlig sin skoletaske til tops i flagstangen ved sit hjem, Huis ten Bosch paladset, sammen med det nationale flag.

De fleste gymnasieelever i Holland modtager et personligt telefonopkald fra en lærer eller mentor med informationer om hvorvidt, de har bestået eksamen.

Bestået med udmærkelse

Ifølge Royal Central var beskeden til kronprinsessen ekstra god. Hun har nemlig bestået med ‘udmærkelse’ efter at have fået topkarakterer over hele linjen.

Mediet skriver også, at kronprinsesse Catharina-Amalia nu har planlagt at tage et år fri, inden hun starter på en universitetsuddannelse.

Ud over, at hun vil ud at rejse, er det ikke kommet frem, hvad hun ellers har af planer.

Powered by Labrador CMS