Kronprinsesse deltager i antikshow: Helt særlig gave fra Dronning Ingrid

En ganske særlig gave fik eksperterne til at spærre øjnene op.

Det danske og svenske kronprins- og kronprinsessepar ses her i Sverige. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER AF KRONPRINSESSEN. Foto: Scanpix
Det danske og svenske kronprins- og kronprinsessepar ses her i Sverige. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER AF KRONPRINSESSEN. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er få ting, der kan samle en nation som historiske begivenhed og kongehuset, men hvis man kombinerer de to i et TV-program, så åbner man nye og magiske højder. Og i Sverige er det netop sket, da kronprinsesse Victoria medvirker i det svenske ‘Antikrundan’, hvor man kan få vurderet sine antikviteter af eksperter, skriver Svensk Dam.

Og kronprinsesse Victoria har en helt særlig antikvitet med – det er nemlig en gave, som hun modtog af dronning Ingrid, da kronprinsessen i sin tid fyldte 18 år. Og som om at et program med historier om menneskers helt specielle ting ikke var folkeligt nok, så har kronprinsessens medvirken fået svenskerne til at begejstre sig i flæng over den folkelighed, som hun udviser.

Og kronprinsessens medvirken fik da også eksperterne op ad stolen.

– Ser kronprinsessen og familien med på Antikrundan?, lyder det fra en af programmets eksperter Richard Thunér.

– Ja, det gør jeg da! Jeg synes, at det er et utroligt herligt program og man lærer altid en masse, svarer kronprinsessen til de måbende eksperter.

En helt unik gave

Kronprinsesse Victoria havde som sagt en antikvitet med fra dengang, at hun selv fyldte 18 år. Men til hendes sølvdåse knytter sig en spektakulær historie om en dåse, der har været i kongelige hænder i flere generationer.

Dronning Ingrid havde nemlig selv fået sølvdåsen af prins Gustaf Adolf og prinsesse Sibylla efter, at den danske dronning havde hjulpet med at indrette Haga Slot. Og i sølvdåsen står der indgraveret “Till Ingrid med hjärtlig tack Bylla och Edmund.”.

Men ingen havde nok regnet med, at Victoria med gaven ville slutte en helt særlig cirkel. Fordi Ingrid indrettede slottet – og fik sølvdåsen i gave. Nu står Victoria med sølvdåsen og er endt med selv at bo på Haga Slot.

Og i programmet kan man se, hvordan de to eksperter bliver dybt fascinerede af historien og den imponerende sølvdåse.

Powered by Labrador CMS