Kronprinseparrets særlige mission: Derfor tager de til Italien

Der er en helt særlig grund til, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal tre dage til Rom.

Kronprinseparret er vant til erhvervsfremstød. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Når du hører om Italien, så rimer det nok på solferie, pizza og pasta. Men faktisk så sælger Danmark massevis af fødevarer til det italienske marked – men nu vil dansk erhvervsliv forsøge at lave et fremstød, som skal få de madglade italienere til at købe endnu mere dansk mad.

Og som et led i den store satsning på danske varer, så har 15 danske fødevarevirksomheder og Landbrug og Fødevarer allieret sig med et magtfuldt par – kronprinseparret. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil nemlig tage med til Italien i perioden den 6. til den 8. november.

Italien er det land, som Danmark eksporterer 8. flest fødevarer til – og italienerne er særligt glade for dansk svin, fisk, skaldyr og mejeriprodukter.

En del af stort madevent

De danske virksomheder skal deltage i et stort gastro event,hvor to danske kokke kæmper i en konkurrence med to italienske kokke. Her vil kronprinseparret være med til at uddele en præmie til det vindende hold. Det er de to danske kokke Mette Dahlgaard fra restaurant Gemyse Copenhagen og Rasmus Bundgaard Nielsen, som til dagligt slår sine folder på restaurant Gastronomé i Aarhus.

Retterne i konkurrencen vil blive bedømt af Rocco Pozzulo, der er er formand for den italienske kokkeforening. Under kronprinseparrets besøg i Rom vil de blandt andet medvirke i flere seminar omkring sundhed og fødevarer, men særligt vil de deltage i erhvervsfrokoster med de danske virksomheder, samt en officiel middag.

Torsdag vil kronprinseparret besøge paven i Vatikanet.

Fokus på bæredygtighed

Det er særligt danskernes evne til at producere bæredygtige fødevarer, som kronprinseparret skal være med til at promovere. De italienske forbrugere efterspørgerifølge Landbrug og Fødevare i stigende grad varer og produkter, der er lavet med hensyn til miljøet og klimaet.

– Danmark har en meget klimaeffektiv landbrugs- og fødevareproduktion, der producerer fødevarer med én af Europas laveste klimapåvirkninger. Det skyldes i høj grad danske landmænds innovation, et godt rådgivningssystem og fokus på ressourceeffektivitet gennem hele kæden fra gård til køledisk. Derfor er jeg stolt over at repræsentere de danske fødevarevirksomheder i Rom, siger Asger Krogsgaard, næstformand, Landbrug & Fødevarer.

Powered by Labrador CMS