Kronprins Frederik i nyt tv-program

Danskerne kan opleve det moderne Færøerne gennem kronprins Frederiks øjne, når han udforsker de grønne øer i et program på DR1

Kongefamilien sejlede med Kongeskibet Dannebrog til Færøerne i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Udgivet Opdateret

Det bliver både til lands og til vands, når kronprinsen skal udforske Færøerne i moderne tid.

Han vil akkompagnere seerne på dykkertur i en enestående tangskov, til havs med fiskerne og i køkkenet med en sand mesterkok, skriver DR.

Alt dette kan opleves i den nye miniserie ‘Kongehuset på Færøerne’, som får premiere på DR1 Anden pinsedag, den 24. maj.

Dronningen er også med

Mens den kommende konge tager danskerne med på oplevelse, vil dronning Margrethe for første gang fortælle om båndene til Rigsfællesskabet.

Fra det blå værelse på Fredensborg Slot vil hun dele ud af både personlige og historiske fortællinger om øerne, lyder det.

‘Kongehuset på Færøerne’ skal vise, hvordan kongehuset arbejder for at sikre gode relationer ved blandt andet officielle besøg.

Eksempelvis da kronprinsfamilien havde et større besøg på Færøerne i 2018, hvor de både var i nationaldragter og dansede kædedans.

Grønlandsbesøg udskudt

I andet afsnit af miniserien rejser kronprinsen til Grønland. Her vil han også møde kulturen, befolkningen og ikke mindst naturen.

Optagelserne i Grønland er dog udskudt til 2022 på grund af coronapandemien.

Da den danske kong Frederik den 7. var kronprins, var han den første kongelige til at tage på besøg på Færøerne. Det foregik i år 1844.

De kongelige besøg tog til i starten af 1900-tallet, og den tradition er blevet bevaret af både dronningen og kronprinsen.

På skærmen igen

Med miniserien medvirker kongehuset igen i en DR-dokumentar om dansk historie og tradition.

Tidligere har prins Joachim lavet ‘Prins Joachim fortæller’, som er en serie på seks programmer, hvor prinsen blandt andet fortæller om tro, demokrati og danske symboler.

Dronningen har også lavet ‘Dronningens slotte’, hvor hun viser danskerne rundt i de fire mest berømte danske slotte.

Powered by Labrador CMS