Kritiseret prins afslører store planer

Efter at det er blevet fastslået, at Prins Gustav er arving til slottet i Berleburg i Tyskland, giver prinsen sig nu i kast med en stor forvandling i slottets tilhørende park

Prins Gustav, som er arving til slottet i Berleburg, har store planer med slotsparken. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Nu skal arvingen til slottet i Berleburg, Prins Gustav, i haven – og han har store planer med slottets park. Det fortæller han til den lokale avis Siegener Zeitung.

Sidste sommer slog en tysk domstol fast, at prins Gustav af Berleburg, som er prinsesse Benediktes søn, er den retmæssige arving og dermed ejer af slottet.

I de seneste 4-5 år har arbejdet stået stille i den tilhørende slotspark, men nu skal der ske noget.

I løbet af de næste 15-20 år skal parken forvandles til en helt unik have.

– Vi har med vores Rododendroner og Azaleaerne alligevel allerede planter, der i deres form er enestående og det vil vi udbygge, fortæller prins Gustav til mediet og fortsætter:

– Nu er det på tide, at der skal ske noget nyt. Folk skal igen glæde sig til at besøge os.

Lagde sag an

Tidligere er der blevet stillet spørgsmålstegn ved prins Gustavs arv og endda lagt sag an af et fjernt familiemedlem.

Begrundelsen for at anlægge arvesagen var, at prinsen aldrig har måtte gifte sig med sin kæreste Carina Axelsson. Hun er nemlig hverken af arisk race eller adelig.

I testamentet efter prins Gustavs far, prins Richard, som døde under 2. verdenskrig, står der, at arvinger til slottet kun må gifte sig med personer, som opfylder disse kriterier.

Men retten i Tyskland vurderede altså, at arven tilfalder prins Richards ældste søn.

Kritik for træfældning

Ikke nok med, at Prins Gustav har været en del af en arvestrid, så er han også blevet kritiseret for at fælde træer i slotsparken. Men hans forklaringer lyder, at træerne stod for tætte.

Han vil nu føre den plan, som hans far i sin tid havde med parken, ud i livet.

Der skal være mere lyst i slotsparken, der bliver plantet nye træer, og så kommer der blandt andet en bedre udsigt til byens kirke.

Prins Gustav udtrykker i artiklen taknemmelighed over den økonomiske hjælp, som han har modtaget fra byen Bad Berleburg.

Powered by Labrador CMS