Koster Adidas enormt beløb

Adidas risikerer en ekstraregning på op mod 15 milliarder kroner for at droppe Ye, før kendt som Kanye West

Udgivet Opdateret

Bruddet med Ye, der tidligere var kendt som Kanye West, koster Adidas milliarder.

Det er den altoverskyggende konklusion, efter at den tyske sportsgigant onsdag har offentliggjort sit årsregnskab.

Fremgår af årsrapport

Virksomheden har allerede sagt, at bruddet ventes at koste 1,2 milliarder euro i 2023 plus yderligere 200 millioner euro.

Altså op mod 10,5 milliarder kroner.

I onsdagens årsrapport fremgår det, at bruddet allerede i fjerde kvartal af 2022 kostede Adidas i alt 600 millioner euro.

Det svarer til 4,5 milliarder kroner.

Yeezy

Alt i alt risikerer Adidas altså en regning på op mod 2 milliarder euro - eller 15 milliarder kroner - for at have droppet den tidligere så populære musiker.

Adidas har i mange år solgt en kollektion af sko og tøj under navnet Yeezy, der er afledt af Yes navn.

Et svært år 

Men i oktober 2022 blev samarbejdet afbrudt, efter at Ye blandt andet havde fremsat udtalelser, der af mange blev opfattet som antisemitiske.

Generelt var 2022 et svært år for Adidas, som så en nedgang i bundlinjen på 1,5 milliarder euro sammenlignet med året før til 636 millioner euro i 2022.

Adidas' samarbejde med Kanye West - eller Ye - blev i oktober 2022 afbrudt, efter at han blandt andet havde fremsat udtalelser, der af mange blev opfattet som antisemitiske. (Arkivfoto.)
Adidas' samarbejde med Kanye West - eller Ye - blev i oktober 2022 afbrudt, efter at han blandt andet havde fremsat udtalelser, der af mange blev opfattet som antisemitiske. (Arkivfoto.)

KANYE WEST

Ye, kendt professionelt som Kanye West er en amerikansk rapper, hiphopproducer popmusiker og tøjdesigner fra Chicago. Han har udgivet elleve albums. 

De første tre var The College Dropout, Late Registration, Graduation i 2007. Disse tre albums har indbragt ham i alt ni Grammy Awards.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS