Kør rundt med de kongelige
Nu kan du komme til at arbejde som biløber i Kongehuset.
Kongehuset søger en helt særlig person til stillingen som biløber.
Artiklen fortsætter efter videoen
Umiddelbart kan det sagtens være, at ordet biløber ikke siger dig ret meget. Men helt usædvanligt er der tale om en kusk, der ved ceremonielle kørsler fragter de kongelige fra a til b.
Stå for karetkørsel
Det tiltrækker et hav af mennesker, når guldkareten trækkes frem fra sit gemme og sendes en tur rundt i byen.
Netop den særlige oplevelse kan du blive en del af nu, for Kongehuset søger en ny Biløber, der blandt andet skal stå for ceremonielle kørsler i samarbejde med de andre kolleger, der er tilknyttet Den Kongelige Stald-Etat.
Biløberens kolleger består af Staldmesteren, en Livkusk, en Kusk og tre Biløbere samt en medhjælper.
Derudover er der jo også de firbenede kolleger, og i skrivende stund skal biløberen også finde sig til rette med 12 heste af racen Kladruber, ligesom der også skal være øje for kareter og hestevogne, som skal rengøres, vedligeholdes og klargøres.
Vedkommende, der ønsker stillingen, skal være interesseret i karetkørsel, som der i oplæres i, hvis man får stillingen.
Normalt bruges karetkørsel ved større officielle arrangementer som kongelige mærkedage, nytårskure, dannebrogstogter og ambassadørmodtagelser.
Tålmodighed og forståelse
Til stillingen søges en dedikeret og selvstændig medarbejder, men det kræver også visse kompetencer.
En mulig ansøger skal have dokumenteret erfaring i omgang med heste, ligesom at vedkommende skal have ridekompetencer i dressur og meget gerne tålmodighed og forståelse for træningens og ridningens grundlæggende principper.
Desuden skal man være villig til en del udstationeringer blandt andet i forbindelse med Dannebrogstogter, ligesom at man skal have kendskab til mundtlig engelsk.
Det kræves også af en mulig ansøger, at vedkommende har kørekort til personbil. Det er også en fordel, hvis man har kørekort til hestetrailer og stort kørekort.
Hvis du endda har aftjent din værnepligt eller værneret hos eksempelvis Gardehusarregimentets Hesteskadron, har man yderligere en fordel.
Fleksible arbejdstider
Stillingen tager sin begyndelse den 1. december 2020.
Arbejdstiden vil på ugentligt basis primært være fra klokken 07.00 til 13.00. Mens der naturligt også kan være aften-, weekend- og helligdagsarbejde.
Lønnen er angivet i stillingsopslaget, men løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til aftale mellem Hoffet og Hoffunktionærforeningen.
En mulig ansøger skal primært arbejde i De Kongelige Stalde på Christiansborg Ridebane, men i perioder udføres arbejdet også på Fredensborg Slot.
Der kan også forekomme tidspunkter, hvor der vil være arbejde på de øvrige kongelige slotte.
For at blive ansat skal man dog kunne blive sikkerhedsgodkendt og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under din ansættelse.
Er stillingen noget for dig, skal du sende en ansøgning senest den 11. oktober 2020.