Kongepar trodser corona-truslen

Kong Felipe og dronning Letizia genoptager deres aktiviteter udenfor landets grænser

Udgivet Opdateret

På trods af covid-19 pandemien og deraf strenge restriktioner i Spanien, har det spanske kongepar valgt at gennemføre et statsbesøg udenfor Spaniens grænser. Det skriver Royal Central.

Dermed går parret i stik modsat retning af de øvrige kongehuse i Europa, som alle mere eller mindre har isoleret sig fra omverdenen.

Rejsen, der er af to dages varighed, den 25. og 26. marts, går til det lille fyrstendømme Andorra, som grænser op til Spanien i bjergkæden Pyrenæerne.

Har været meget synlige

Formålet er at tale uddannelse og kultur. Blandt andet via møder med politikere og højtstående embedsmænd. Med på rejsen er også udenrigsminister, Arancha González Laya.

Det spanske kongepar har i det hele taget, trods pandemiens hærgen, været rimeligt synlige. For eksempel har parret hen over sommeren 2020 besøgt en række af de spanske provinser som et bidrag til at opmuntre befolkningen i en svær tid.

Hårdt ramt

Spanien hører til de lande, der er hårdest ramt af covid-19. Siden pandemien holdt sit indtog er flere end tre millioner af landets indbyggere testet positive og godt og vel 70.000 er døde med smitten.

Det er i øvrigt, trods en lang række restriktioner, fuldt ud lovligt at bevæge sig mellem netop Andorra og Spanien i det omfang, der er tale om arbejdsrelaterede rejser.

Powered by Labrador CMS