Kongepar stukket igen

Harald og Sonja af Norge har nu fået deres covid-19 vaccine nummer to

Udgivet Opdateret

Det norske kongepar har nu fået hver deres covid-19 vaccine nummer to og er dermed færdigvaccinerede. Det skriver flere norske medier. Blandt andet Dagbladet.

Ifølge mediet er nyheden blevet udsendt i en officiel meddelelse fra hoffet.

Artiklen fortsætter under videoen

Kongeparret fik den første dosis den 13. januar og dengang måtte den norske sundhedsminister Bent Høie svare på spørgsmål fra pressen om, hvorfor de kongelige pludselig var kommet til, selv om de ikke stod forrest i den officielle vaccine-kø.

“Regeringen har tilbudt de kongelige vaccinationer baseret på deres rolle. Vi er glade for, at de accepterede tilbuddet og for, at vores kongepar i dag har modtaget den første vaccinationsdosis. Jeg tror, den norske befolkning har en stor forståelse for det,” svarede han ved den lejlighed.

Begge i højrisikogruppe

Både kongen og dronningen er blevet 83 år og tilhører dermed begge højrisikogruppen i forbindelse med komplikationer med covid-19. Kong Harald har desuden haft en del helbredsproblemer på det seneste.

Både i september og oktober var kongen indlagt med åndedrætsproblemer og han fik efterfølgende udskiftet en hjerteklap. Så sent som i januar gennemgik han også en knæoperation.

Kongen er fortsat sygemeldt og hans royale pligter passes i øjeblikket af kronprins Haakon.

Powered by Labrador CMS