Kongelig kærlighed: Regentpar fejrer bryllupsdag

Fredag den 2. februar kan Hollands regentpar, kong Willem-Alexander og dronning Máxima, fejre 16-års bryllupsdag. Parret har tre døtre sammen.

Udgivet Opdateret

Hollands regentpar, kong Willem-Alexander og dronning Máxima, kan fejre såkaldt månebryllup efter 16 år sammen som mand og kone den 2. februar 2018.

Den hollandske konge mødte sin hustru, der dengang var den borgerlige argentinske kvinde Máxima Zorreguieta Cerruti, i Spanien i 1999.

Friede på skøjtetur

Ifølge mediet nettavisen.no friede kong Willem-Alexander, der på daværende tidspunkt bar titlen prins, til den dengang borgerlige argentiner, da parret var ude at skøjte nær det hollandske kongeslot.

Parrets forlovelse blev annonceret i marts 2001. I 2002 giftede parret sig ved et vinterbryllup.

Først blev det royale par viet ved en borgerlig ceremoni og efterfølgende ved en kirkelig ceremoni.

Dronningens far ikke inviteret til bryllup

Dronning Máximas far var ikke inviteret med til brylluppet på grund af sin baggrund og position under det argentinske militærdiktatur.

Kong Willem-Alexander og dronning Máxima er forældre til 10-årige prinsesse Ariane, 12-årige prinsesse Alexia og 14-årige prinsesse Catharina-Amalia, som står til at overtage tronen efter sin far en dag.

Blev konge, da dronningen abdicerede

Parret blev konge og dronning af Holland i april 2013, da prinsesse Beatrix, der på daværende tidspunkt var regerende dronning, abdicerede.

Den 50-årige konge og den 46-årige dronning og parrets tre prinsesser bor i Wassenaar.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS