Kongehuset offentliggør et stort besøg

Den japanske kejser og kejserinde vender snuden mod Europa. Nærmere bestemt Storbritannien.

Udgivet Opdateret

Dronning Elizabeth har i den seneste tid været i vælten af flere årsager. Det britiske kongehus var først præget af prins Andrews skandalesager, mens der senest er kommet en udmelding af kongehuset, som overraskede den efterhånden aldrende regent.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men nu er der godt nyt for den britiske regent, da kejseren og kejserinden af Japan har accepteret en invitation til at besøge Storbritannien i foråret 2020. Kejser Naruhito og hustruen Masako vil bo på Windsor Castle under opholdet. Det oplyser det britiske kongehus i en pressemeddelelse.

Dronningen har tidligere afholdt to statsbesøg med gæster fra Japan. Tidligere var det kejser Akihito og kejserinde Michiko, der besøgte Storbritannien tilbage i 1998, mens man skal helt tilbage til 1971 for at finde det første besøg – hvor kejser Hirohito og kejserinde Nagako besøgte dronningen.

Men faktisk har de japanske overhoveder gennem tiden brugt til i Storbritannien i andre anledninger. Det skete for eksempel i 2007, hvor daværende kejser Akihito og hustru blev budt velkommen til Buckingham Palace for at holde en aften med dronning Elizabeth, inden de fortsatte et tre dage langt besøg i Storbritannien.

Ligeledes har Akihito deltaget i en frokost for verdens monarker på Windsor Castle i forbindelse med dronningens diamantjubilæum i 2012.

Dronning Elizabeth og prins Philip har selv foretaget et statsbesøg til Japan i hendes 67 år ved magten. Det besøg fandt sted i maj 1975.

Powered by Labrador CMS