Kendte danske kvinder: Rygning er lækkert

Selv om alle ved, at rygning er usundt, er der alligevel en herskende opfattelse af, at uvanen er sexet.

Tv-værten Sara Bro og sanger og skuespiller Kaya Brüel er uenige om, om en tændt smøg spreder dårlig stemning eller dårlig lugt. Foto: Krestine Havemann/sbs/Free
Udgivet Opdateret

Over en kop kaffe, efter et lækkert måltid, til et glas vin eller bare i det mest festlige hjørne af festen.

Selv om vi ved, at rygning er usundt, er fristelsen nogle gange for svær at modstå. Flere kendte, danske kvinder vedkender sig da også, at de synes, at smøger kan være med til at få en til at se sej eller sexet ud.

– Jeg synes, det er sexet at ryge. Jeg savner det nogle gange, men jeg gør det ikke mere, for det er altså ulækkert, siger koreograf og krimiforfatter Katrine Engberg i aftenens udsendelse af “4-Listen: Det vi siger”.

Også debattøren Anne Sophia Hermansen synes, at den dårlige vane hører en svunden og savnet tid til.

– Cigaretter, whisky og nøgne damer skal meget mere tilbage (i billedet, red.), siger hun og fortsætter:

– Folk er så besat af motion og synes, de her laster er så frygtelige. Tænk, man tager en smøg. De ville piske sig selv med skorpioner, siger Anne Sophia Hermansen.

Zangenberg: -Jeg ved det er usundt

Også skuespillerinden Julie Zangenberg indrømmer i programmet, at hun kan finde på at nyde en smøg i festligt lag eller efter en rigtig god middag.

– Det er ikke noget, jeg altid gør, og jeg ved, det er usundt for mig. Men det kan være skønt, siger “Heartless”-skuespilleren.

Sara Bro: -Røg børn op i hovedet

For bare 20 år siden var der ikke den samme løftede pegefinger, når det gjaldt rygning, fortæller Sara Bro.

– Da jeg startede med at lave børneradio ved DR, sad jeg i studiet og røg de der børn op i hovedet, siger tv-værten og fortæller:

– Sådan gjorde man på Danmarks Radio dengang, der var også fadølsanlæg i kantinen. Hvis jeg tændte en cigaret her, ville det sprede den dårligste stemning, siger hun i programmet.

“4-Listen: Det vi siger” handler i aften om danske kvinders hemmelige laster, når programmet for anden gang ruller over de danske tv-skærme på Kanal 4 klokken 21.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS