Karatehelt får tildelt prestigefyldt æres-Oscar

Actionskuespilleren Jackie Chan er en af i alt fire personer, der får tildelt en æres-Oscar i år.

Den nu 62-årige skuespiller får til november tildelt en æres-Oscar for alt det, han har opnået i filmbranchen gennem sin karriere. Foto: JASON REED/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den kinesiske actionskuespiller Jackie Chan er blevet hyldet og anerkendt for sine vilde og ofte farlige stunts, og han har i løbet af sin lange karriere vundet et hav af priser.

Karate-helten har dog aldrig været specielt tæt på at kunne løfte en af de prestigefyldte Oscar-statuetter over hovedet.

Det bliver der ændret på nu, så “Karate Kid”-stjernen skal til at finde plads på hylden til en pris af de helt store.

Æres-Oscar

Den nu 62-årige skuespiller får til november tildelt en æres-Oscar for alt det, han har opnået i filmbranchen gennem sin karriere, oplyser Oscar Akademiet ifølge Reuters.

Jackie Chan, som også er kendt fra film som “Rush Hour” og “Shanghai Knights”, gjorde sin filmdebut, da han var bare otte år gammel. Han har desuden skrevet og instrueret et hav af kampsportsfilm i Hong Kong.

I august i år landede Jackie Chan igen på en andenplads på erhvervsmagasinet Forbes’ liste over de bedst indtjenende skuespillere med en årsindtægt på hele 402 millioner danske kroner.

Jackie Chan skal dele Oscar-scenen med dokumentaristen Frederick Wiseman, filmklipperen Anne V. Coates og caster Lynn Stalmaster, der ligeledes får tildelt æresprisen ved en galla i Los Angeles til november.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS