Kandis-Johnny sendte "farvel" fra scenen

Johnny Hansen fra Kandis mistede for nylig sin mangeårige ven og kollega Jørgen Hein. Derfor var en helt særlig sang dedikeret til ham ved årets Smukfest

Udgivet Opdateret

Gennem 34 år i musikbranchen har Kandis skabt sig et kæmpe repertoire.

Blandt de mange sange, som Johnny Hansen har komponeret gennem tiden, er der et par stykker, der betyder noget helt særligt for forsangeren.

En af de sange er "Hotel himmel".

- Det er en sang, der handler om at miste. Den er desværre aktuel for os lige i øjeblikket, fordi vi har mistet vores bassist for en måned siden, da han tabte kampen til en uhelbredelig sygdom, siger Johnny Hansen.

Grundlagde bandet

Jørgen Hein, der var med til at danne det folkekære band tilbage 1989, døde i juli efter længere tids alvorlig sygdom.

- "Hotel himmel" er en sang, der rører mange mennesker. Der er simpelthen folk, der står og græder foran scenen. Specielt lige nu, hvor vi har mistet Jørgen, uddyber Johnny Hansen i et eftertænksomt toneleje.

Derfor faldt det Kandis naturligt at sende deres afdøde ven og bandkollega en hilsen. Kvintetten spillede for første gang nogensinde på Danmarks næststørste festival, Smukfest, torsdag.

Det var med mere alvorlig mine end gennem resten af koncerten på Smukfest, at Johnny Hansen dedikerede 'Hotel himmel' til sin ven og bandets mangeårige bassist, Jørgen Hein.
Det var med mere alvorlig mine end gennem resten af koncerten på Smukfest, at Johnny Hansen dedikerede "Hotel himmel" til sin ven og bandets mangeårige bassist, Jørgen Hein.

Var ellevilde

Publikum var ellevilde, og stemningen til koncerten var løssluppen og euforisk.

Men da Johnny Hansen gik til mikrofonen for at dedikere "Hotel himmel" til sin gamle ven Jørgen Hein, kunne man mærke alvoren bag forsangerens ellers glade facade.

Bag sangen gemmer der sig også en dybere historie.

"Hotel himmel" er en sang, som Johnny Hansen skrev, kort efter at han mistede sin daværende hustru i 2008.

Kandis har solgt over 1,5 millioner album. I 1993 kom deres gennembrud med nummeret 'En lille ring af guld', som lå på dansktoppen i 33 uger. Jørgen Hein ses her som nummer to fra højre. (Arkivfoto).
Kandis har solgt over 1,5 millioner album. I 1993 kom deres gennembrud med nummeret "En lille ring af guld", som lå på dansktoppen i 33 uger. Jørgen Hein ses her som nummer to fra højre. (Arkivfoto).

Sammen i tre årtier

Kandis har spillet sammen i mere end tre årtier og har turneret land og rige rundt.

Johnny Hansen fortæller, at Jørgen Hein det sidste stykke tid var udfordret med at spille bas og derfor havde mere fokus på kontorarbejdet omkring Kandis. Derfor måtte Kandis hente en erstatning ind for Jørgen Hein i skikkelse af Ole Svendsen.

Desværre nåede Jørgen Hein aldrig at genoptage bassen. Han gik bort den 9. juli, oplyste Kandis i en erklæring delt på bandets officielle Facebook-side.

Johnny Hansen fortæller, at Jørgen Hein det sidste stykke tid var udfordret med at spille bas og derfor havde mere fokus på kontorarbejdet omkring Kandis. Derfor fik Kandis en erstatning ind for Jørgen Hein i skikkelse af Ole Svendsen.
Johnny Hansen fortæller, at Jørgen Hein det sidste stykke tid var udfordret med at spille bas og derfor havde mere fokus på kontorarbejdet omkring Kandis. Derfor fik Kandis en erstatning ind for Jørgen Hein i skikkelse af Ole Svendsen.

Tanker til de nærmeste

- Det er med stor sorg, at vi her til morgen har modtaget besked om, at vores gode ven og bassist, Jørgen Hein, tabte kampen til sin kræftsygdom og sov ind i sit hjem.

- Vores tanker går til Cathrine og børnene, og vi håber, at man vil respektere deres ønske om ro i en svær tid, skrev Kandis i erklæringen.

Jørgen Hein blev 56 år og har efterladt sig sin hustru, Cathrine, og parrets tre børn på 26, 23 og 9 år.

Johnny Hansen

Johnny Dahlgaard Hansen, født 25. juli 1965, er en dansk forsanger og guitarist i det danske dansktop-band Kandis. Kandis har solgt over 1,5 millioner album.

Som 18-årig blev Johnny Hansen medlem af bandet Airport, der blev opløst i 1988. Herefter gik han sammen med en af sine venner, og dannede duoen Jens Erik og Torben, senere kom Jørgen Hein med i bandet som bassist, og dermed blev Kandis dannet i 1989.

Han deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2001 med sangen "Lidt efter lidt".

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS