Kandis-Johnny: -Dansk Toppen dør uden nye talenter

Siden 60'erne har Dansk Top-genren formået at holde fast i sit publikum, men der må nye kræfter til.

Johnny Hansen fra Kandis mener, at der skal nye kræfter til. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

De har modtaget et halvt hundrede guld- og platinplader, spillet Danmark tynd og hittet med numre som “En lille ring af guld” og “Facebook”.

Bandet Kandis er en institution i Dansk Top-musikken, men når Johnny Hansen lørdag går på scenen ved Dansk Top Prisen 2017, er det ikke kun med det berømte band.

Han skal nemlig også optræde med sangeren Michael Korup, der i sangerens øjne er et af de helt store, nye talenter i branchen.

Der er brug for nye talenter

Og sådan nogle er der brug for, mener Johnny Hansen.

– Hvis ikke der kommer nye folk til, så dør genren, når vi andre lægger guitaren på hylden. Det er vigtigt, at der er nogen, der kan videreføre den arv. Der vil jo altid være brug for folkelig underholdning, siger han.

Derfor har han sagt ja til at være mentor for Michael Korup, der med publikums og seernes hjælp kan vinde titlen som årets talent ved Dansk Top Prisen

– Vi er fire mentorer, der hver stiller op med et nyt talent. Michael har jeg kendt i flere år, og han er et fantastisk talent og har en stor stemme. Han fortjener at blive den nye stjerne, siger Johnny Hansen, der sammen med Michael Korup blandt andet skal kæmpe mod Kirsten Siggaard og hendes udvalgte talent.

Humørekspressen

Ved showet, der foregår i Hernings Jyske Bank Boxen, skal også en ny gruppe optræde.

Fire unge, etablerede musikere – Pharfar, Klumben, Peter Lützen og Chapper – har skabt bandet Humørekspressen, der går på scenen ved den store fest.

Det glæder Johnny Hansen sig til.

– Det er dejligt, der kommer nogle nye, der kan give genren nyt liv og et nyt udtryk, siger han.

– Jeg glæder mig vildt meget til at høre dem, jeg synes jo, det er vildt fedt, at de er med til at give noget fokus til genren. Respekt for det, virkelig, siger han.

Skal han give et par gode råd til de nye kunstnere, der gerne vil have en lang karriere som Dansk Top-musikere, er han ikke i tvivl.

– Man skal passe sit arbejde. Snak med sine fans og sørg for, at de får taget billeder før og efter koncerterne.

– Man skal ikke drikke sig i hegnet under koncerten, det kan man gøre bagefter, hvis man har lyst til det. Og så skal man have mod til at udfordre sit publikum musikalsk, siger den garvede sanger.

Dansk top Prisen 2017 afholdes lørdag aften.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS