Kæmpe stort tillykke Felix

Forsvaret var en skuffelse - Mærsk en succes. Næste mål for prins Felix er at blive optaget på Copenhagen Business School. I dag fylder han 20 år.

Udgivet Opdateret

Der gik et sus gennem bænkerækkerne i Møgeltønder Kirke, da prinsesse Alexandra sagde barnets navn ved dåben.

Felix var ikke på bookmakernes liste og næppe heller på dåbsgæsternes.

Den 22. juli fylder prins Felix Henrik Valdemar Christian 20 år.

Barndom på Schakenborg

Alexandra og prins Joachims yngste søn og dronningens næstældste barnebarn tilbragte sine første barndomsår på Schackenborg Slot.

Siden blev forældrene skilt, og prins Felix flyttede med sin mor og storebror, Nikolai, til København, hvor begge drenge kom på Krebs Skole.

Han bevarede en tæt kontakt med sin far med weekender og ferier på slottet i Sønderjylland og familie-sammenkomster på Amalienborg.

Student sidste sommer

Det var også prins Joachim, der satte huen på sønnen, da han sidste sommer blev student fra Gammel Hellerup Gymnasium.

Det var med et 12-tal i det afsluttende fag dansk.

Droppede forsvaret

Tiden efter har budt på både op- og nedture.

Som det hører sig til for unge mænd i kongehuset, skulle prins Felix have en uddannelse i Forsvaret. Men det blev kort - efter to måneder på Hærens løjtnantuddannelse i Slagelse stoppede han.

Ligesom prins Nikolai havde erfaret et par år tidligere, var det alligevel ikke det rigtige.

- Men man har jo stadig den dybeste respekt for dem, der gør det, og dem, der vil det, har prins Felix siden sagt i et interview med Billed-Bladet.

Går erhvervsvejen

I stedet blev han praktikant i Mærsk, og det har han været så glad for, at han nu vil erhvervsvejen med en uddannelse på Copenhagen Business School (CBS).

Lige nu venter han, ligesom mange andre unge, på, at det skal blive den 28. juli, hvor svaret på optagelse til de videregående uddannelser tikker ind.

Bliver det et ja, går han atter i sin storebrors fodspor. Prins Nikolai er bachelor fra CBS.

Trådt i Nikolais model-fodspor

Også når det kommer til at kaste stjernestøv på modelverdenen, slægter brødrene hinanden på. Prins Nikolai har længe været en eftertragtet model, og for nylig debuterede prins Felix med en smykkekollektion for Georg Jensen.

Men han har også erfaret, at den kongelige titel kan have en bagside.

Jævnligt har han kunnet læse om sin mors svære kærlighedsliv først med prins Joachim og siden i andre forhold.

Et liv i rampelyset

Også sit eget privatliv må han indimellem dele med offentligheden. Senest da forholdet til kæresten Karen Bak sluttede. I et år havde de dannet par.

Ud over Nikolai er Felix bror til prinsesse Athena og prins Henrik, som prins Joachim har i ægteskabet med prinsesse Marie.

Prins Felix fylder 20 år den 22. juli. I 2021 blev han student fra Gammel Hellerup Gymnasium. I den anledning blev han fotograferet med sine forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra, og sin storebror, prins Nikolai.
Prins Felix fylder 20 år den 22. juli. I 2021 blev han student fra Gammel Hellerup Gymnasium. I den anledning blev han fotograferet med sine forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra, og sin storebror, prins Nikolai.
Powered by Labrador CMS