Kæmpe-stjerner indtager dansk festival

Det ikoniske rockband Red Hot Chili Peppers er hovednavn på Tinderbox i 2023

Udgivet Opdateret

Det californiske funkrockband Red Hot Chili Peppers drager på verdensturné til næste år, og et af stoppene er Tinderbox i Odense.

Det oplyser musikfestivalen i en pressemeddelelse.

Red Hot Chili Peppers bliver hovednavnet på festivalen, der også byder på artister såsom Tobias Rahim, Jada og George Ezra.

Fejrer 40-års jubilæum 

Den amerikanske rockgruppe har mange år på bagen. Bandet blev grundlagt i 1983 og kan således fejre 40-års jubilæum til næste år.

Det var dog først med det femte album - 'Blood Sugar Sex Magik' fra 1991 - at Red Hot Chili Peppers for alvor blev kendt verden over med blandt andet nummeret 'Give It Away' og 'Under the Bridge'.

Solgt i millioner eksemplarer

Yngre generationer kender måske særligt det hyperpopulære album 'Californication' fra 1999, som bød på hits såsom 'Around the World', 'Carlifornication' og 'Scar Tissue'.

Albummet er blevet solgt verden over i mere end 15 millioner eksemplarer.

Også i 00'erne har bandet udgivet musik, og selv om de fire bandmedlemmer er omkring de 60 år, fortsætter de ufortrødent med at optræde og spytte nye plader ud.

I år har firkløveren således udgivet 'Unlimited Love' og 'Return of the Dream Canteen' samt været på en stadionturné.

Drager ud på verdensturné 

Når bandet optræder til Tinderbox, er det en del af en 23 dage lang verdensturné, hvor de også gæster andre festivaler og stadioner i Europa og Nordamerika.

Med som gæster i 2023 har bandet blandt andre rocksangeren Iggy Pop og hiphop-bandet The Roots, skriver Tinderbox i pressemeddelelsen.

Red Hot Chili Peppers optræder på musikfestivalen Tinderbox næste år.
Red Hot Chili Peppers optræder på musikfestivalen Tinderbox næste år.
Powered by Labrador CMS