-Jeg var udsat som barn

For første gang fortæller Melvin Kakooza om den økonomiske del af sin opvækst. Det sker i den gode sags tjeneste forud for indsamlingsshowet "Alle vores børn"

Udgivet Opdateret

Da tv-værten Melvin Kakooza var barn, og hans klassekammerater kom tilbage i skolen efter sommerferien og snakkede stolpe op og ned om ture til Gardasøen og Mallorca, fortalte han ikke om den ferielejr med Frelsens Hær, han havde været på.

Melvin Kakoozas familie sad til tider meget stramt i det økonomisk.

Men det talte man ikke højt om, dengang han voksede op. Men det skal være slut, og det tabu vil Melvin Kakooza bryde.

Det fortalte han i fredagens udgave af "Go' Aften Live" forud for indsamlingsshowet "Alle vores børn", der sendes på TV 2 lørdag.

Ikke råd til det store

- Hjemme hos os havde vi ikke altid råd til det helt store. Det gjorde ikke, at vi ikke var glade. Men det gjorde nok, at man var lidt mere privat anlagt, siger han blandt andet i indslaget.

- I vores familie holdt vi det bare til os og var ikke ude at vifte med, at vi ikke kunne få det til at hænge sammen hver dag eller hver gang til jul og fødselsdage.

Noget af det, der gjorde størst indtryk på Melvin Kakooza som barn, var engang, han var hjemme hos en kammerat, hvor der blev budt på sodavand med skruelåg på. Han var vant til de små billige glasflasker til en femmer. (Arkivfoto).
Noget af det, der gjorde størst indtryk på Melvin Kakooza som barn, var engang, han var hjemme hos en kammerat, hvor der blev budt på sodavand med skruelåg på. Han var vant til de små billige glasflasker til en femmer. (Arkivfoto).

Første gang

Det er første gang, at Melvin Kakooza fortæller sin historie.

Det gør han i den gode sags tjeneste, for han vil ikke have, at folk skal få ondt af ham.

- Jeg vil sygt gerne være med til at normalisere at få hjælp. Vi har alle brug for hjælp. Nogle i større form end andre. Men jeg bliver lidt ked af det, når man hører om så mange unge mennesker og så mange familier, der ikke kan få det til at hænge sammen og lever i skam, siger han i "Go' Aften Live".

- Vi har som familie været med til at modtage, men også give julehjælp. Det gjorde min mor og far i mange år i Vejle. Det er virkelig alle slags familier, der kommer. Det er ikke et problem, der hører til i en vis social gruppe. Det er faktisk alle i Danmark, der har brug for en håndsrækning.

Står i front

Sammen med sportsværten Camilla Martin står Melvin Kakooza i front for "Alle vores børn".

Det er Røde Kors, Dansk Boldspil-Union (DBU), Fodboldfonden og TV 2, som er gået sammen om indsamlingsshowet. Pengene går til syv definerede indsatser fra Røde Kors og Fodboldfonden.

Fokus vil være på udsatte børn og deres familier, som er økonomisk udfordret, påvirket af fysisk eller psykisk sygdom eller daglige bekymringer, der præger hverdagen.

"Alle vores børn" bliver sendt live lørdag 15. april på TV 2 og TV 2 Play klokken 20.

Powered by Labrador CMS