- Jeg får stadig hadbeskeder

Silas Holst bliver stadig mobbet på de sociale medier, afslørede han ved udgivelsen af bogen ”Nok” på Gyldendal. Men han har lært at tackle de grimme beskeder bedre end tidligere

Udgivet Opdateret

– Dit pædofile møgsvin

- Bøssesvin

- Jeg håber, AIDS er ved at slå dig ihjel! 

Den type beskeder og mange lignende har Silas Holst stået model til på de sociale medier især under årene med ”Vild med Dans”, hvor der automatisk kom stor fokus på hans person. 

Er stadig udsat

Og selvom han i dag holdt reception på Gyldendal i anledning af udgivelsen af sin bog ”Nok” – om mobning på de sociale medier, så er han stadig udsat. 

Det afslørede han til Kendte.dk.

– Det har været givende og forandrende for mig at komme igennem denne proces med bogen. Jeg har accepteret meget, og jeg får stadig hadbeskeder, men jeg reagerer ikke med angst og panik længere. Jeg har fundet nogle værktøjer til at forstå det bedre. En bedre måde at anskue det på. Jeg må godt være mig selv, siger den populære 39-årige danser, og uddyber, hvorfor han gik i gang med at skrive bogen.

Forstærket i 2019

– På et tidspunkt mærkede jeg, at jeg ikke kunne ryste hadet af mig længere. ”Vild med Dans” i 2019 sammen med Jakob Fauerby, da blev det hele forstærket, fordi vi er homoer. 

- Til sidst blev jeg lidt knækket af det, og begyndte at tænke: Kan de ikke lide mig, mine børn, min mand, og jeg begyndte at miste troen på mig selv, siger forfatteren, der for få måneder siden lagde et billede af sig selv med veltrænet overkrop på Instagram, og det affødte nogle af ovenstående beskeder.

– Jeg fik nok, og så begyndte jeg at studere fænomenet. Ikke mindst på grund af min børn, og så håber jeg bare, at jeg kan være med til at forbedre tonen på de sociale, fortæller han om målet med bogen.

Har mødt mobber

Udover at fortælle, hvad han selv har oplevet med mobning på de sociale medier, så har Silas Holst taget imod rådet om at møde, dem der mobber dig. I bogen har han været forbi eksperter og andre kendte mobbeofre, for at finde hoved og hale i fænomenet.

– Jeg har mødt en af dem, der har sagt grimme ting, og det endte med, at vi rent faktisk godt kunne blive kammerater. Vi mødte hinanden på midten, siger han videre.

– Bare børnene kommer til at læse den. Det er det vigtigste, siger han.

– Jeg blev usikker på mig selv. Og så begyndte det at fylde for meget. Skal jeg vænne mig til det her, eller prøve at forstå fænomenet, siger Silas Holst om motivationen til at skrive bogen ”Nok”.
– Jeg blev usikker på mig selv. Og så begyndte det at fylde for meget. Skal jeg vænne mig til det her, eller prøve at forstå fænomenet, siger Silas Holst om motivationen til at skrive bogen ”Nok”.
Powered by Labrador CMS