Indstillet til kæmpe hæder

De første skridt er taget til at give Prince en af USA's største civile anerkendelser

Prince, der døde den 21. april 2016, har solgt flere end 150 millioner albums verden over.
Prince, der døde den 21. april 2016, har solgt flere end 150 millioner albums verden over.
Udgivet Opdateret

Det amerikanske musik-ikon Prince, der blev født og opvoksende i staten Minnesota, står her knap seks år efter sin død til at modtage en af USA's mest præstigefulde anerkendelser.

Kongresdelegationen i hans hjemstat har nemlig indstillet ham til at modtage 'The Congressional Gold Medal', der regnes for en af nationens højeste, civile æresbevisninger.

Det skriver blandt andet HoffPost.

Lilla hersker i Minnesota

"Verden er meget sejere, fordi Prince var i den - han rørte vores hjerter, åbnede vores sind og gav os lyst til at danse. Med denne indstilling ærer vi hans minde og bidrag som komponist, performer og musikinnovator. 

Lilla hersker i Minnesota i dag og alle andre dage på grund af ham," lyder det i en erklæring fra kongresdelegationen.

I Rock & Roll Hall of Fame

Prince, der døde den 21. april 2016, har solgt flere end 150 millioner albums verden over og er da også at finde i Rock & Roll Hall of Fame.

Han har ydermere vundet syv Grammy Awards, seks American Music Awards, en Oscar for partituret til 'Purple Rain' og en Golden Globe.

Et eksklusivt selskab

Bliver indstillingen godkendt, det kræver støtte fra to tredjedele af medlemmerne af både Senatet og Repræsentanternes Hus, er det et aldeles eksklusivt selskab, Prince bliver medlem af.

Det tæller for eksempel navne som George Washington, Mother Teresa og Dalai Lama.

Powered by Labrador CMS