Indgår forlig med medieudgiver

Prins Harry har accepteret undskyldning og en angiveligt klækkelig erstatning fra britisk avis

Udgivet Opdateret

Prins Harry røg helt op i det røde felt, da han i oktober sidste år kunne læse i den britiske avis Mail on Sunday, at han efter at have trukket sig som fremtrædende medlem af kongefamilie også havde vendt ryggen til Royal Marines, som han selv har været en del af. Endda som udsendt i aktiv tjeneste.

Han blev så arrig, at han uden tøven slæbte udgiverne bag mediet i retten. Sagen er nu blevet afsluttet med et forlig. Det skriver blandt andet Evening Standard.

Artiklen fortsætter under videoen

Påstanden fra prinsen var, at anklagerne mod ham var grundløse, falske og også ærekrænkende. Hans advokater gjorde det desuden klart, at Harry gentagne gange har bestræbt sig på at vise sin fulde støtte til sine tidligere kolleger i i korpset, efter han var trådt tilbage.

I en høring mandag den 1. februar blev det understreget af en repræsentant fra prinsens team, at Harry standhaftigt har udvist et stort engagement over for de mænd og kvinder, der har sat deres liv på spil og for de, der har bragt det ultimative offer i aktiv tjeneste for deres land.

Undskyldning i december

Mail on Sunday undskyldte allerede tilbage i december 2020 indholdet i artiklen overfor prinsen. Advokaterne mente dog ikke, at det stod mål  med beskyldningerne mod deres klient.

Sagen er nu som nævnt endt i et forlig, hvor udgiverne af mediet, ud over undskyldningen, nu har indvilget i at betale en erstatning. De foreslog i første omgang, at udbetalingen kunne ske til prins Harrys hjertebarn Invictus Games, men det blev afslået. Erstatningen vil godt nok komme Invictus Games til gode, men prinsen ønsker selv at stå for donationen.

Det fremgår ikke hvor stor en erstatning, der er tale om, men det mere end antydes, at den angiveligt skulle være af en ganske betragtelig størrelse.

Powered by Labrador CMS