Ikonisk badehotel klar til genåbning efter brand

Den 26. september 2016 brændte Svinkløv Badehotel ned til grunden. Nu er det ikoniske hus bygget op igen og er klar til at modtage gæster.

Udgivet Opdateret

Fredag den 10. maj genåbner Svinkløv Badehotel. Det populære hotel, der blev opført i 1925, brændte ned til soklen den 26. september 2016. Branden brød ud på grund af en fejl i en tørretumbler.

Efterfølgende besluttede fonden bag hotellet, at det skulle genopføres med hjælp fra blandt andet Realdania, skriver Ritzau.

Klik i galleriet over artiklen for at se billeder fra både branden og genopbygningen.

Det arbejde er nu veloverstået. Bygningen er blevet genopført i den oprindelige stil med sprossede vinduer og træpaneler, og åbner igen for gæster på fredag den 10. maj.

– Det er en stor forløsning, at vi står der nu. Det er flere års hårdt arbejde, der kulminerer, når vi åbner på fredag, siger Toft-Hansen, der driver det ikoniske hotel sammen med sin kone Louise.

Han fortæller også, at hotellet stadig er Danmarks største træbygning, men at der er lavet nogle forandringer indvendigt. Værelserne er for eksempel blevet udstyret med badeværelser, og byggeriet opfylder alle gældende krav til brandsikkerhed.

Der er dog også holdt fast i nogle gamle dyder. For eksempel findes der fortsat ikke wi-fi, ligesom mobilforbindelsen heller ikke er prangende.

– Jeg synes, vi har formået at genskabe den ånd og den stemning, der var over det oprindelige byggeri. Man kan mærke, hvordan håndværkerne har gjort sig superumage med at bygge træhuset , siger Kenneth Toft-Hansen.

På trods af genopbygningen har forpagterparret været igennem en hektisk periode med masser af aktivitet. Kenneth Toft-Hansen vandt for eksempel verdensmesterskaberne for kokke, det såkaldte Bocuse d’Or, i januar, og ugen forinden fik parret en søn.

Der er desuden allerede afholdt en slags generalprøve inden den officielle genåbning. Parret inviterede nemlig de gæster, der befandt sig på badehotellet den nat det brændte, indenfor i den forgangne weekend.

– Det har været hektisk, og det bliver det også frem til åbningen på fredag. Vi kommer til at bruge alle døgnets 24 timer, men vi skal nok blive klar, siger Kenneth Toft-Hansen.

Værtsparret kan iøvrigt se frem til en travl sommer. For interessen for hotellet er enorm, og de kan melde totalt udsolgt hele sæsonen. Det er dog stadig muligt at bestille bord i restauranten.

Powered by Labrador CMS