Ikke meget tilbage fra far

Henning Sprogøe må konstatere, at der bliver længere og længere mellem snapsene, når det gælder rettighedsbetaling efter hans berømte ’Olsen Banden’-far

Udgivet Opdateret

Mange vil stadig gerne høre om Egon fra ’Olsen Banden’ og doktor Hansen fra ’Matador’.

Ove Sprogøes søn, skuespilleren Henning Sprogøe, har siden filmstjernens død i 2004 repræsenteret sin far, der nåede at medvirke i 159 danske film og 140 teaterstykker i perioden 1946 til indstillingen af karrieren i 1998.

Det har i tidens løb genereret en del royalties til de efterladte – rettighedsbetaling – fra såvel ’Olsen Banden’-filmene, ’Matador’-serien og den store danske filmskat, hvor Ove Sprogøe har medvirket i et utal af roller.

– Vi er tre brødre, der skal dele, men 50 år efter produktionen så udløber betalingerne altså, afslører Henning Sprogøe til Kendte.dk

– Og det har ramt ’Huset på Christianshavn’, der blev indspillet fra starten af 70’erne, og nogle år frem, fortsætter den 69-årige skuespiller om tv-serien, der har været genudsendt et hav af gange på DR i tidens løb.

Bliver ikke rige

– Vi bliver ikke rige af det, men der bliver da råd til en tur til Berlin i ny og næ, konstaterer Ove Sprogøes søn videre.

Henning Sprogøe fungerer i det daglige som skuespiller, underviser på Skuespillerskolen, foredragsholder og rundviser på Nordisk Film.

– Jeg er gået i min fars fodspor, men lige nu er jeg også meget optaget af musik, og så holder jeg stadig en del foredrag om ’Olsen Banden’, siger han.

Henning Sprogøe repræsenterer fortsat sin berømte far, men pengene fra hans medvirken i et hav af film – kaldet royalties – bliver mindre, når produktionerne rammer en aldersgrænse.
Henning Sprogøe repræsenterer fortsat sin berømte far, men pengene fra hans medvirken i et hav af film – kaldet royalties – bliver mindre, når produktionerne rammer en aldersgrænse.
Powered by Labrador CMS