Ikke inviteret til prinsens fejring

Det er kun unge fra rigsfællesskabet, der er inviteret med til prins Christians 18-års fødselsdag

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Flensborg Avis

Tirsdag eftermiddag udgik en ganske særlig invitation fra det danske kongehus, da det blev bekendtgjort, at dronningen i forbindelse med prins Christians 18 års fødselsdag i oktober vil invitere en række unge til gallataffel på Christiansborg Slot i København.

Således vil alle danske kommuner samt Færøerne og Grønland få mulighed for at udvælge to lokale 18-årige til at deltage i gallataflet for tronarvingen.

Vil ikke udtale sig 

Dertil vil kongehuset invitere "repræsentanter fra et udvalg af landets ungdomsorganisationer samt unge, som har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden" - men altså ikke unge fra det danske mindretal i Sydslesvig, skriver Flensborg Avis.

Flensborg Avis har rettet henvendelse til kongehusets kommunikationsafdeling, som ikke har yderligere kommentarer til sagen, men henviser til pressemeddelelsens præcise ordlyd. 

Her fremgår det, at det kun er unge fra det danske rigsfællesskab, som bliver inviteret og dermed ikke unge fra Sydslesvig, som årligt modtager en hilsen fra dronning Margrethe i hendes nytårstale og i øvrigt nyder opmærksomhed fra det danske kongehus.

Sendte hilsener og tanker

Eksempelvis besøgte dronningens lillesøster prinsesse Benedikte i maj sidste år flere skoler og institutioner i det danske mindretal, ligesom dronning Margrethe i 2019 tilbragte fire dage i Sydslesvig.
Så sent som ved det seneste årsskifte sendte dronning Margrethe senest "sine hilsener og tanker" til det danske mindretal:

"I urolige tider står vort grænseland som et lysende eksempel på, at forskellige sprog, kulturer og traditioner kan leve fredeligt side om side. Det kan både det danske og det tyske mindretal være stolte af. Jeg ønsker alle et godt nytår", sagde dronningen dengang.
Ifølge Ekstra Bladet er det i øvrigt første gang, at det danske kongehus står bag sådan et arrangement.

Unge fra det danske mindretal i Tyskland kommer ikke til at være repræsenteret, da det alene er personer fra rigsfællesskabet, der kommer med.
Unge fra det danske mindretal i Tyskland kommer ikke til at være repræsenteret, da det alene er personer fra rigsfællesskabet, der kommer med.
Powered by Labrador CMS