I tårer da han læste det

Det har været særligt hård for ham, da der er tale om en virkelig historie

Udgivet Opdateret

Det har på mange måder været hårdt for den 76-årige, garvede skuespiller at være en del af den nye film "Sygeplejersken", som udkommer på Netflix torsdag. 

Filmen handler om sygeplejersken Christina Aistrup Hansen, som i 2016 blev idømt livstid for at have forgiftet og dræbt flere patienter med medicin. 

Føler med karakteren

I filmen spiller Dick Kaysø rollen som Kenny, der er bror til Arne, som blev dræbt af sygeplejersken. Og rollen har taget hårdt på ham, da der er tale om en virkelig historie. 

Det fortæller han til Ekstra Bladet

- Det er umuligt ikke at føle med Kenny, der har mistet sin bror - eller de øvrige, som har mistet pårørende. På et tidspunkt mente man, at hele 24 patienter kunne have mistet livet, men det blev ikke bevist, siger skuespillerne til mediet. 

Det tog hårdt på Dick Kaysø at spiller rollen som Kenny, hvis bror blev dræbt af sygeplejersken.
Det tog hårdt på Dick Kaysø at spiller rollen som Kenny, hvis bror blev dræbt af sygeplejersken.

Patientdrabene fra Nykøbing F.

Christina Aistrup Hansen er tiltalt for i alt otte forhold – herunder tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing F. Sygehus.

I byretten blev hun kendt skyldig 24. juni 2016, og hun blev idømt fængsel på livstid. Sygeplejersken har sagen igennem nægtet sig skyldig. Hun ankede derfor dommen til frifindelse i landsretten.

Østre Landsret skal nu afgøre, hvorvidt sygeplejersken er skyldig i de otte forhold, hun er tiltalt for. Få et overblik her:

* Forhold 1 beskriver sygeplejerskens påståede drab på den 72-årige Arne Herskov 4. marts 2012 i tidsrummet mellem klokken 09.00 og klokken 21.30 på Nykøbing F. Sygehus ved indgivelse af en overdosis af morfin og diazepam – bedre kendt som Stesolid.

* Forhold 2 handler om, at den tiltalte skal have misbrugt sin stilling og gjort sig skyldig i tyveri ved at stjæle forskellige typer medicin fra sin arbejdsplads, herunder det kraftige sovemiddel Zopiclone og morfin. Alt sammen til en værdi af 145 kroner.

* Forhold 3 anklager sygeplejersken for overtrædelse af autorisationsloven ved i 2015 at have givet sin dengang syvårige datter kraftige og receptpligtige sovepiller af mærket Zopiclone, som ikke må gives til børn.

* Forhold 4 beskriver sygeplejerskens påståede drab på den 86-årige Anna Lise Poulsen. Ifølge anklageskriftet skete det 28. februar 2015. Igen skal der være tale om en dødelig overdosis af morfin og diazepam.

* Forhold 5 beskriver sagens tredje drabsanklage. Her er det den 66-årige Viggo Petersen, som ifølge tiltalen blev dræbt i samme tidsrum som Anna Lise Poulsen. Også fremgangsmåden – en dødelig cocktail af morfin og diazepam – går igen.

* Forhold 6 zoomer ind på et påstået drabsforsøg på den 72-årige Maggi Rasmussen. Ifølge anklageskriftet blev hun forsøgt dræbt i tidsrummet fra 28. februar klokken 19.00 til 1. marts klokken 05.35 med en dødelig overdosis medicin. Kolleger når at give patienten modgift.

* Forhold 7 handler om, at den tiltalte i sit virke som sygeplejerske skal have misbrugt sin stilling til at krænke privates ret og udvist grovere forsømmelse eller skødesløshed, idet hun i forbindelse med de tre påståede drab og drabsforsøget fejlbehandlede de angivne patienter.

* Forhold 8 anklager sygeplejersken for overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer ved i forbindelse med sin anholdelse uberettiget at besidde morfintabletter Zopiclone samt en sprøjte, der havde indeholdt Stesolid.

Kilde: Anklageskriftet fra Statsadvokaten i København.

/ritzau/

null
Powered by Labrador CMS